Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1842241 www.bgdnes.bg

Бойко се нанесе при сестра си

Иво АНГЕЛОВ

Бившият премиер Бойко Борисов се нанесе да живее при сестра си - д-р Красимира Иванова, за да може тя отблизо да следи здравословното му състояние, научи "България Днес". Генерала е при кака си от няколко дни, след като окончателно спря да обитава резиденция "Бояна".

"Откакто подаде оставка като премиер, не се е появявал в Банкя. Щях да знам, ако е идвал, защото винаги ми се обажда и си говорим. Сега обаче стои при сестра си, която се грижи за него. Бойко трябва да пие хапчета, но е твърдо против всякакви лекарства и затова тя контролира да си пази здравето", разказа пред "България Днес" комшията му до къщата в Банкя.

Реклама

На 25 февруари тази година Борисов беше настанен в Правителствена болница "Лозенец" с високо кръвно, чиито граници достигнаха 190/110. Той беше приет с хипертонична криза и остана няколко дни в лечебното заведение. Още тогава лекарите му препоръчаха спокойствие и да ограничи спортните си занимания. Навръх 3 март обаче експремиерът отново беше хоспитализиран, като диагнозата отново беше високо кръвно, придружено със замайване. Той отсъства от всички тържества, които бяха организирани по повод националния празник на България. При първото му постъпване в лечебното заведение той беше посетен от самия патриарх Неофит в болницата, който му подари икона на Св. цар Борис Покръстител. След това на визитация при него беше главният мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Хаджи. "Посещението на болен за нас е акт на изключително уважение", казал мюфтията на бившия премиер.
Точно заради проблемите си със здравето и това, че трябва да пие лекарства за кръвно до края на живота си, Борисов се е нанесъл при сестра си.

Красимира работи като неонатоложка в I АГ болница "Света София" и може отблизо да следи състоянието на брат си. Тя настоявала Бойко да си пие хапчетата за високо кръвно налягане, за да не стига до нови влизания в болница.

"Искат да уморят брат ми, но няма да стане. Жив и здрав е и ще продължи да бъде такъв за съжаление на много хора", сподели Красимира.

Проверка на "България Днес" показа, че в момента къщата на Борисов в Банкя е пуста. Зад високите огради се разхождат само хора, които се занимават с поддръжката на имота. Теренът е опасан с охранителни камери, чрез които се следи за присъствието на съмнителни личности.

Комшии признават, че през последните месеци Борисов рядко се прибирал в къщата, а щом го правел, оставал само за една нощ и бързал да си тръгне. Много често съседите разбирали, че е до тях, по паркираните автомобили, а него дори не го виждали.
Банкялии разказаха, че през последните дни Борисов си е преместил багажа в от резиденция "Бояна" във фамилната къща. Бившият министър-председател не е взел нищо от обзавеждането на резиденцията, в която се нанесе през 2009 г. Той си тръгнал от "Бояна" само с китарата, футболния екип, гиричките и костюмите си, без да взима мебели и вещи. Признава само, че ще му липсват трофеите от препарираните животни в резиденцията.

Реклама

"Преместих се в "Бояна", за да не спят служителите от НСО в колите пред дома ми в Банкя. Не съм пипнал нищо от обзавеждането, държавно е и няма да променям нищо", заяви преди време пред "България Днес" Борисов.

Той ще продължи да бъде охраняван от НСО повече от година. Въпреки че по закон бившите държавници се пазят 12 месеца след оттеглянето, той ще продължи да бъде с гардове заради заплахите за живота му. В деня на оставката си експремиерът хвърли бомбата, че е готвен атентат срещу него от екслидера на ДПС Ахмед Доган.

В създалата се ситуация се очаква дали Борисов ще разкрие една своя тайна - след като не е част от властта, да покаже госпожицата, която е до него. Преди време той призна, че има такава жена в живота му, но отказа да разкрие името й, за да я предпази от публични атаки.

 

Банкя го очаква

Жителите на Банкя очакват с нетърпение връщането на Бойко Борисов. Според тях обаче животът в курортното градче няма да се промени с присъствието на експремиера. Една от надеждите на местните е да се спре разрушаването на пазара, който ще бъде преместен на ново място.

"Да е жив и здрав Бойко и нека да ни помогне, защото местните управници правят неща, от които хората страдат и остават без работа", коментираха продавачи на зеленчуци и дрехи.

Не всички обаче вярват, че връщането на Борисов е нещо положително.
"Какво ще ми помогне?! Може би трябва да му пратя сметката ми за телефон, която е 40 лева. Дали ще ми я плати? Не вярвам! Много съм набрала на всички политици, но не мога да направя нищо. Кметът на Банкя оряза дърветата и обяви, че отново щели да пораснат. Искам да му кажа, че е по-вероятно той да роди, отколкото това да се случи", заяви емоционално местната жителка Мария Георгиева.

Реклама
Реклама
Реклама