Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1843045 www.bgdnes.bg

Жена чака 6 г. за диагноза

Деяна ПАВЛОВА
"От 6 г. стоя без диагноза. Никой не може да ми каже какво ми има. Инсулинът ми е 80 пъти над нормата, а междувременно и напълнях с 30 кг", отчаяно сподели 39-годишната Гери Гочева от Димитровград пред "България Днес".

Тя вече не знае към кого да се обърне, за да се разбере какво й има. Постоянно й правят изследвания, но без резултат. За последните, които искат да й направят, пък Гери няма пари да ги плати.

Реклама

"Всичко започна преди 6 г., когато ми откриха много високи нива на инсулин. Моят организъм започна да отделя огромно количество - 160 при нормално 2 до 20. Това е много опасно, защото може да доведе до кома в един момент. Почти година след това, тъй като инсулинът е хормон и от него се омазняват клетките, развих диабет", обяснява перипетиите си тя.

Когато се разболява, Гери е 50 кг. След това тя стига до ужасните 130 кг, а напоследък е свалила до 80 кг. Състоянието й води и до проблеми със сърцето - сърцебиене и високо кръвно.

"Направих пътека до лекарските кабинети, но ми казваха, че ми няма нищо. Състоянието ми се влоши и бях приета в болница в София преди известно време. Като нямаш пари обаче, си никой. Не искам дори да си спомням за отношението на лекарите към мен. Ставаше ми лошо и ми падаше захарта. Лекарката обаче стоеше срещу мен и ми каза, че това не е неин проблем. Бях много отчаяна", разказва през сълзи Гери.

В момента тя пие лекарства единствено за сърцето си. Не приема за диабета, защото не й понасят. Заради липсата на диагноза Гери не може да се яви пред ТЕЛК и да установят нетрудоспособност. В същото време тя почти не може да се движи. Три години е била плътно на легло, тъй като състоянието й се влошило.

"Дори вкъщи едва поддържам хигиена, защото не мога да ходя. За щастие от общината ми отпуснаха за тяхна сметка социална кухня. Сега съм с пневмония, защото стоях на студено. Нямам пари за лекарства, не съм си платила осигуровките, нямам никакви доходи. Не мога да работя. Не знам какво да правя", обяснява Гери. Жената е напълно сама, тъй като майка й и баща й са починали. Няма кой да се грижи за нея. Тя се моли да се съберат пари поне за изследванията, които искат да й направят, за да се установи причината за състоянието й. Нуждае се от средства и за специална храна заради инсулина, както и за лекарства за сърцето.


Всеки, който иска, може да й помогне. Банковата сметка на Гери Гочева е: BG35FINV91501003736484.

Реклама
Реклама
Реклама