Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1843086 www.bgdnes.bg

Депутатките блеснаха в бяло за сбогом

Целите в бяло, изтупани като за последно. Така изглеждаха вчера повечето от депутатките, които в последния ден на парламента масово се бяха лъснали.
Дори шефката на събранието Цецка Цачева бе избрала бяло сако, за да удари последния звънец на 41-вото Народно събрание. С искрящо бял костюм блесна и шефката на здравната комисия Даниела Дариткова, както и снахата на бизнесмена Киро Киров - Йоанна.

 

 

 

 

 

Доброто настроение и лъскавите тоалети обаче не успяха да прикрият чернилката на взаимните нападки между вечните противници БСП и ГЕРБ. От мнозинството отчетоха, че не са били идеални, но "поне не прокарвали лобистки закони". Злобата и клеветата преобладаваха в тона на този парламент, заяви шефът на герберите Красимир Велчев. От БСП им отвърнаха с думите, че символ на това управление ще са хората факли и калинките без дипломи. Този парламент бе най-трагичният от 20 г. насам, възпитахме страшна отрова в хората, едно непрекъснато насъскване на омраза, заяви червеният Петър Курумбашев.

Реклама

От ДПС оцениха работата на събранието като "уродлива" и обвиниха ГЕРБ, че са разбили парламентаризма, за да си купят депутати. Сините също заявиха, че парламентът се е провалил, щом приключва предсрочно работа.

"Оставяме опит, какъвто и да е той. Този парламент си отива предсрочно. Народът е този, който се намеси, когато трябва да се коригира посоката. Днес сме стреснати от народния вик. Викът на народа, който разтърси България, ще има смисъл и полза само когато се канализира в свободен и демократичен вот. Парламентът си отива, парламентаризмът остава", заяви шефката на парламента Цецка Цачева в заключителното си слово и удари звънеца.

По традиция депутатите си направиха обща снимка пред събранието, а някои развълнувано се прегръщаха. На по чаша вино избраници клюкарстваха за новите изборни листи и се тупаха по раменете с поздрава - "Хайде, до след два месеца". Част от усмивките обаче бяха кисели и някои се поздравяваха със "Здрасти, безработния". Други пък отсякоха: "Тръгвам си и пари да ми дават, няма да се върна".

 

Човек на Яне се хвали с 3 неща

Депутатът от РЗС Емил Василев се похвали на страницата си във Фейсбук с 3 неща, които е свършил в парламента:
1. Набих шефа на ПГ на ГЕРБ в кафенето на НС (след тази случка си подобрихме отношенията на партийно ниво).
2. Лиснах чаша вода в лицето на един мръсник
3. Нито веднъж не ползвах парламентарна кола. С последното се гордея!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама