Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1843123 www.bgdnes.bg

Българинът, разбил британската лотария, е парашутист и "щастливо разведен"

Рядкост е да спечелиш два пъти, но българинът милионер Георги Трайков прибави към първия си лотариен милион още 160 873 паунда, съобщава британският "Експрес".

45-годишният Георги Трайков имал навика да си купува билети за лотарията два пъти седмично, въпреки че вече има 1 милион британски лири от лотарията през 2011 година. Сега той получава и чек за 160 873 лири, съобщава изданието.

Реклама

Трайков има участие в българския национален отбор по парашутизъм, но след като напуска България през 1995 година, не се е връщал. Работи в бизнеса с недвижими имоти.

Фанатик в парашутизма, 45-годишният Трайков е бил само на една цифра от 12-те милиона, добавя БГНЕС. Той казва небрежно, че е пропуснал големия джакпот от Евромилиони за една бройка, но не е развълнуван, защото нищо не може да се сравни с вълнението от парашутния скок. Част от предишната печалба инвестира в обучението на дъщеря си Илейн. Тя също върви по стъпките на баща си и се учи да скача с парашут.

Трайков е "щастливо разведен" и живее сам.

Той има къща с три спални за 82 000 паунда. Когато купил новия си дом, издигнал огромния британски флаг в градината. Описва себе си като обикновен човек с обикновени коли. Има Toyota 4x4 и Alfa Romeo GT.

По времето, когато печели за първи път, Трайков работи в домакинството на болница "Принцеса Грейс" в Лондон, но напуска, за да се впусне в страстта си - бизнеса с имотите.

"Истината е, че обичам мястото, където живея. Обичам моите съседи, обичам и квартала. Живея съвършен живот и повече пари няма да променят това", казва той. "Винаги съм работил много здраво и никога не съм харчил повече, отколкото съм имал. Затова парите никога не са били голям проблем за мен", споделя Георги Трайков.

Реклама
Реклама
Реклама