Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18454602 www.bgdnes.bg

Трус в ДПС! Джевдет Чакъров завзе затворената централа на партията (СНИМКИ)

Изключените от групата на ДПС депутати начело с Джевдет Чакъров - председател на движението заедно с Делян Пеевски, влязоха с полиция в заключената централа на партията на бул. "Александър Стамболийски" 45А, пише "24 часа".

Те дойдоха с протестно шествие от близък столичен хотел, където се бяха събрали заедно със структури от цялата страна, общински съветници и местни лидери. Вътре се насочиха към кабинета на почетния председател Ахмед Доган.

Реклама

Досега централата бе заключена за ремонт. Според някои от около 500-те протестиращи ремонт е имало само на последните два етажа.

Най-отпред, докато вратата се отключваше, бяха Джейхан Ибрямов и Джевдет Чакъров. Те носеха папка с актуалното състояние на партията, за да докажат, че Джевдет Чакъров е председател и има право да влезе.

Тук са и депутатите Фатме Рамадан, Рамадан Аталай, Павлин Кръстев, Левент Мемиш, Севим Али, Валентин Тончев и останалите, отлъчени от групата. Пред централата са 17-те депутати, които бяха на срещата в сараите на Доган в Росенец преди две седмици, след като групата се разцепи при гласуването за кабинета на Росен Желязков.

Съпредседателите на МДПС Танзер Юсеинов и Избрани Зайденов също са тук, както и лидерът на младежкото ДПС в София.

Полицията пази входа и не пуска вътре медии и повече протестиращи. Улицата пред централата е блокирана от полицейски бус.

"Централата на партията е изпразнена. Цяла зима имаше ремонт. Ние работихме, защото е работното място на председателя, заместник-председателите, на шефа на контролната комисия, на служителите, счетоводство, архива, на всички в централата на ДПС", каза Джейхан Ибрямов.

След като излезе от сградата Чакъров разказа, че всичко вътре е изтърбушено, включително и офиса на почетния председател Ахмед Доган. Липсвали включително документацията и архива. Чакъров увери, че от тук нататък централата ще бъде отключена и ще се върне към работа.

Четете още

Пожар гори край сарая на Ахмед Доган

Пожар гори край сарая на Ахмед Доган

Делян Пеевски с МЪЛНИЕНОСНА РЕАКЦИЯ за Ахмед Доган, ситуацията става ВЗРИВООПАСНА

Делян Пеевски с МЪЛНИЕНОСНА РЕАКЦИЯ за Ахмед Доган, ситуацията става ВЗРИВООПАСНА

Ахмед Доган ОБЯВИ СЪДБАТА на Делян Пеевски

Ахмед Доган ОБЯВИ СЪДБАТА на Делян Пеевски

ДПС-17 си смени името, вече са ДПС-Доган

ДПС-17 си смени името, вече са ДПС-Доган

Реклама
Реклама
Реклама