Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1847071 www.bgdnes.bg

Гербери бягат при Кунева

Стари муцуни пак напират за парламента

Гербери бягат при Кунева

Искат Бойко да води в "Люлин", номинират го и в Дупница

Надя ПАНКОВА

Активисти на ГЕРБ напират да пристанат на Меглена Кунева. Част от разочарованите гербери вече са избягали в структурите на "България на гражданите", научи "България Днес".
Освен бившето лице на пловдивския ГЕРБ Дани Каназирева, която пристана на Кунева, скоро към партията се присъединил и общинският съветник от ГЕРБ-Кюстендил Огнян Атанасов. От партията на бившия еврокомисар се опитали да присламчат към редиците си и лидера на мнозинството в Сапарева баня Росен Тимчев. От партията на Кунева коментираха пред вестника, че пристигналите в редиците им недоволни гербери са дошли сами и не е практика на "България на гражданите" да краде от чуждите активисти. Каназирева, която е лидер на партията на Кунева в града на тепетата, е най-спряганият водач за депутатската листа от Пловдив, твърдят местните, въпреки че самата тя на този етап отрича да се състезава.
Междувременно в ГЕРБ трескаво готвят новите листи по събрания. Лидерът Бойко Борисов вече има няколко номинации, като последната му бе направена на събрание късно вечерта в четвъртък от активисти в "Люлин". На сбирката Борисов бе първият номиниран, като зад кандидатурата му застана общинският съветник от София Екатерина Йорданова.
"В този ред на мисли смятам, че най-естествената номинация е и на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов", заяви довчерашната депутатка Йоана Кирова пред събралото се множество.
Третият номиниран бе доскоро водещият герберите в парламента Красимир Велчев, който също се появи на събранието и бе посрещнат с аплодисменти.
В Дупница обаче герберите дадоха отпор на "Люлин" и си поискаха Борисов за водач на тяхната листа. Бившият премиер засега не е коментирал официално дали въобще иска да се състезава за място в следващия парламент. В Кюстендилско, откъдето е и номинацията му, отново ще влязат старите муцуни на ГЕРБ Емил Гущеров и Кирил Калфин. Същото е положението и в Смолян, където водач очаквано е ексшефката на здравната комисия Даниела Дариткова, а в Сливен ще се бори Диан Червенкондев.
Масово, след като номинират лидера си Борисов и вицето му Цветанов, делегати от събранията посочват пак старите лица, които до вчера бяха в парламента, недоволстват някои от делегатите на ГЕРБ. Част от столичните структури се опитват да издигнат и общински съветници, но те масово си правят самоотвод, тъй като били от екипа на г-жа Фандъкова и не било редно да скачат от пост на пост .


Младежите спят пред ЦИК

Младежите от ГЕРБ започнаха от вчера щафетно дежурство пред ЦИК до 19 март, когато започва регистрацията, за да може партията да се впише първа за участие в парламентарните избори. Това им било традиция и щ1 им бил за късмет, твърдят те. Крайният срок за подаването на документи за партия е 27 март, а за коалиции - 1 април.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама