Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1847647 www.bgdnes.bg

Министър стана най-желаният ерген у нас

Бисерка БОРИСОВА
Служителки и експертки от всички министерства открито завиждат на колежките си в транспортното ведомство.
Причината е новият 37-годишен служебен министър Кристиан Кръстев. В средата на януари той бе назначен за зам.-министър на транспорта. Още тогава по кулоарите на властта го обявиха за новия секссимвол в родната политика. Кръстев за отрицателно време измести от неофициалната, но престижна класация главния секретар на МВР Калин Георгиев.
Новият транспортен министър има и друго солидно предимство в очите на дамите - все още е ерген. Преди две години се заговорило, че има сериозна приятелка и дори стяга сватба. За радост на почитателките му обаче до ден днешен до Менделсон не се е стигнало.
Близки до Кръстев разказват, че той не е болезнено суетен, но и не правел компромиси по отношение на добрия вкус - както в облеклото, така и в предпочитанията си извън работата. Той бил сред най-върлите фенове на "Аеросмит", "Бон ДжоувиУ и "Металика" и ненавиждал чалгата. Перфектната си фигура поддържал с тенис и сноуборд. Голямата му страст обаче били колите. Като малък успял да събере цяла колекция с количките от Мatch box, която пази до днес. Порасналият вече Кристиан е голям фен на спортните автомобили, като с гордост разкрива, че е успял да подкара доста от тях. 
Самолетите обаче не го влечели изобщо - въпреки че е познат и от работата си като шеф на "Уиз Еър България Еърлайнс". По това време с фигурата си на волейболист, стил на манекен и обноски на денди, събирал очите на стюардесите. За него обаче работата била преди всичко. Когато напуснал компанията в края на 2011 г., тя е с 18% пазарен дял. 
Кристиан Кръстев е от малцината ни управници, които не са се скатали от казармата, въпреки че са имали такава възможност. Роденият в Ямбол министър навремето завършил с пълно отличие гимназия със засилено изучаване на руски език и математика. Можел спокойно да влезе в университет, но решил първо да мине през казармата - въпреки съветите на баща си да седне направо на студентските банки. След като отбил службата, Кръстев кандидатствал и бил приет за студент в София и Варна. Записал икономика на индустрията в столицата. След като се дипломирал, станал управител на дървопреработвателно предприятие в Тетевен. После заминал за Англия, където завършил управление на авиокомпании. След завръщането си през 2003 г. започнал работа като младши експерт в транспортното министерство, на което днес е министър.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама