Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18476892 www.bgdnes.bg

Дядо построи лековита въздушна пирамида

*Пенсионерът е талисман на археолозите от крепостта Ряховец 

*На мястото на древен храм, съоръжението подмладява с космическа енергия 

Огромна въздушна пирамида построи 87-годишният бай Иван Тодоров. Забележителното съоръжение е кацнало върху скалите на хълма до крепостта Ряховец край Горна Оряховица и се забелязва от километри. Според създателя му, когато човек влезе в пирамидата, усеща благоприятно въздействие върху организма и се подмладява.

"Вътре могат да се поберат четирима души. Като постоят 45-50 минути, започват да чувстват енергията на пирамидата. Човек усеща и кога трябва да я напусне. Поражда се тежест в гърдите или в главата, може да се получи сърцебиене, световъртеж. След като излезе навън, човек се чувства изключително енергичен и подмладен благодарение на поетата космическа енергия", категоричен е пред "България Днес" Иван Тодоров.

Реклама

Енергийният триъгълник е построен след много сериозно проучване и спазени конкретни изисквания. Едно от тях е пирамидата да е ориентирана в посока север-юг, като бай Иван използва компас, за да е стриктно всичко.

"Друго условие е да се спази ъгълът на пирамидата спрямо хоризонта, който да е 58 градуса", разяснява Тодоров.

Майсторът допълва, че мястото не е случайно избрано, тъй като преди векове на върха е имало древен храм още от времето на траките, които са открили, че мястото е със силна енергия.

Бай Иван се превръща в талисмана на археолозите, които проучват крепостта Ряховец. Мъжът силно се вълнува от работата им и с удоволствие помага на терен. Историците му връщат жеста, като му помагат да пренесе материалите за изобретението си на ръце до върха, където се издига пирамидата. А идеята за необичайната атракция се ражда по време на банкет на археологическия екип. Ръководителят на разкопките Илиян Петракиев се впечатлява от предложението на духовития мъж и обещава да му съдейства.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама