Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1847910 www.bgdnes.bg

Млад лесовъд от районното: Полицаите ме смазаха от бой!

Автор: Владимир Клисуров

"Татко, помощ! Полицаите ме смазват от бой..." Това са единствените думи, които 33-годишният лесовъд Благой Падарски успява да каже по телефона на баща си Георги, след което връзката прекъснала.

Младият мъж от Гоце Делчев е арестуван по обвинение, че счупил стъкло на патрулен автомобил. Цялата фамилия на Благой обаче свидетелства, че по времето, когато според ченгетата е станало това, той си бил вкъщи, и то на легло.
Пред "България Днес" близките на Благой разказват, че в петък следобед към 17 часа мъжът слязъл до мазето за дърва и когато се качвал с наръча, паднал и си изкълчил лошо глезена. Останал си през целия ден и цялата нощ у дома и в събота отишъл със съпругата си в болница. Лекарите казали, че ще трябва да бъде гипсиран, но това може да стане едва днес. Благой се прибрал и легнал отново.
В събота към 14 часа в дома на семейството нахлули полицаи. По думите на бащата Георги, въпреки че Благой бил с патерици, ченгетата го завлекли до полицейската патрулка "като прасе" и го натоварили, като казали, че го викат за справка.
Когато до 6 следобед Благой не се прибрал, бащата се обадил по телефона. Синът само успял да продума: "Смазаха ме! Продължават ме бият. Целият съм в кръв". След това връзката се разпаднала. Георги Падарски веднага потърсил позната адвокатка. Малко по-късно тя му казала да отиде до болницата в Гоце Делчев, защото синът му е закаран там и трябва да му се занесат чехли и нещо за ядене.
"Нямате си представа какво видях", спомня си потресеният баща: "Посрещна ме един въоръжен полицай. А момчето ми лежи на леглото, свит като червей. Целият смазан - такова нещо не съм виждал през живота си... Почти мъртъв, обезобразен... Жесток побой по цялото тяло са му нанесли. Осем-девет удара само по главата. Лекарите казаха, че има мозъчно сътресение, сега повръща".
Самият Благой Падарски разказа за случилото се в районното управление веднага след като беше изписан от болница:
"Би ме един полицай, но през цялото време в стаята имаше още 4-5 негови колеги. Налагаше ме жестоко с юмруци. Общо около десетина пъти ме удари. Цялата стая беше в кръв. Умори се за около два часа. През цялото време повтаряше: „Защо ми счупи стъклото?!". А по това време аз си бях на легло у нас. Единственото им доказателство е, че маратонките ми съвпадали по номер с оставен отпечатък на земята. Когато свърши да ме млати, ме закараха на мивката. Два часа ме държаха без лекар. Накрая извикаха и той се застъпи, че трябва да бъда пратен в болница, защото полицаите искаха да ме пращат в ареста."
Благой Падарски снощи си извади медицинско свидетелство. Твърди, че ченгетата дори се опитали да го убедят да не го прави, защото според тях му нямало нищо. От Областната дирекция на полицията отказаха всякакъв коментар, тъй като Районна прокуратура - Гоце Делчев, е започнала проверка по случая.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама