Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18483956 www.bgdnes.bg

БРАВО! Ловци спасиха разкъсана сърничка

Доброта с пушка в ръка 

Едномесечното животно се лекува в зоопарка в Ловеч 

Ловци с добри сърца спасиха тежкоранена сърничка!

Сърцераздирателна история се разиграва край ловешкото село Лесидрен, а историята засега има щастливия край на приказките.

Авджиите Радослав Михалев и Димитър Димитров, който е старши лесничей в местното горско стопанство и член на тетевенска ловна дружина са на излет, когато пред очите им се разкрива неочаквана гледка. В местността Еленински вир се натъкват на сърне, което е в безпомощно състояние и видимо взема последните си придихания живот.

Реклама

Сръндачето било във видимо неадекватно състояние и стояло неподвижно край пътя. Имало рани на челото и на врата, явно било гонено от хищник. Било изключително изплашено. Двамата мъже помислили, че като го доближат, ще избяга да търси майка си, защото такава би трябвало да е реакцията по природа на този вид дивеч, разказват от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България", като цитират изказване на Димитров пред в. "Наслука".

Михалев и негови колеги по пушка потърсили помощ от ловно-рибарския съюз в Ловеч, откъдето съдействали сърничката да бъде настанена в зоопарка в Града на люляците. Само там раненото животно можело да получи адекватна помощ и да се пребори за живота си. В ловешкия зоопарк е установено, че животинката е само на един месец и разкъсванията са от хищник, но лечението би трябвало да даде резултати и да се пребори за живота си.

"България Днес" се свърза със зоопарка, но от там обясниха, че единствено директорът може да даде информация за сърнето. До редакционното приключване на броя д-р Ивайло Станков беше с излкючен телефон и не отговаряше на обажданията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама