Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1849050 www.bgdnes.bg

Премиерът Райков ще проверява ситуацията около проф. Михаил Константинов

Изборите ще бъдат проведени честно. Това каза министър-председателят на служебния кабинет Марин Райков на съвместен брифинг с Лютви Местан. Лидерът на ДПС изрази опасенията си, че "Информационно обслужване" ще работи за ГЕРБ на изборите.

"Ще направя всичко възможно за това да не допуснем някакъв технически проблем да хвърли сянка върху честността на провеждането на изборите. Ще осигурим копирни машини и ще намерим решение на този проблем", каза служебният премиер Марин Райков.

Реклама

"Никой не може да делегира своите отговорности върху друг. Държавните служители като български граждани имат своите права на политически убеждения и предпочитания. Апелирам тези, които са на по-видни длъжности да се въздържат от изявления, които могат да се третират като изявления на политическа пристрастност. Имам нужда от малко време да проверя каква е ситуацията около Михаил Константинов", така отговори той на опасенията на Лютви Местан, че "Информационно обслужване" ще работи за ГЕРБ на вота и ще има държавни служители, които няма да са неутрални.

Марин Райков коментира и състоянието на публичните финанси.

 "Ние работим много усърдно всеки ден. До дни ще дадем отговор заедно с министъра на финансите. Нямам намерение и смятам, че е недопустимо да давам политическа оценка на което и да било правителство", каза той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама