Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1849139 www.bgdnes.bg

Сметната палата дава 5 общини на прокуратурата

Докладите за одитите в общините Първомай, Рудозем, Дулово, Берковица и Генерал Тошево са изпратени на прокуратурата, съобщиха от Сметната палата. Причината са несъответствия при финансовото им управление през 2011-а година.


По закон, председателят на Палатата изпраща докладите и доказателствата на главния прокурор, ако има данни за престъпление.

Реклама

Не е ясно какви точно са съмненията на Сметната палата, защото, според закона, тя няма право да огласява данни от доклади, които е изпратила на прокуратурата, докато не приключи наказателното производство. Затова на интернет страницата на Сметната палата са публикувани резултатите от проверките на общините Първомай, Рудозем, Дулово, Берковица и Генерал Тошево, но без тези части, които са изпратени на прокуратурата.

От одитната институция съобщават още, че за нарушения на процедурите за възлагане на обществени поръчки докладите са изпратени на Агенцията по обществени поръчки и Агенцията за държавна финансова инспекция. Информация за резултатите от проверките са получили също и кметовете на общините и общинските им съвети.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама