Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1849230 www.bgdnes.bg

СРС-та за дела при купуване на гласове - само след прокурорско искане

МВР само няма да може да инициира подслушвания по разследване за купуване на гласове. Това става ясно от подписана днес между прокуратурата, МВР и ДАНС инструкция за работа по изборите.


Главният прокурор Сотир Цацаров каза пред журналисти, че след като прокурор иска от съд разрешение за подслушване, това е най-добрата гаранция, че няма да бъде злоупотребявано, каквито опасения изказаха политически лидери.

Реклама

Главният секретар на МВР Калин Георгиев и служебният вътрешен министър Петя Първанова не виждат защо част от професионалното ръководство на МВР и в частност директорът на ГДБОП Станимир Флоров да излизат в отпуск по време на предизборната кампания. Коментарът им бе по повод искане на БСП, които настояха Флоров да няма участие в работата по организиране на изборния процес.

„Нашите действия ще бъдат изцяло под ръководството на органите на прокуратурата. Всички служители в МВР сме деполитизирани, по закон", посочи Георгиев.

Първанова зяви, че ГДБОП няма ангажимент във връзка с охраната и спокойното провеждане на изборите. Когато се установи наличието на престъпни организирани дейности, тогава те могат да се намесят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама