Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1849246 www.bgdnes.bg

Спецакция удари наркодилъри в Севлиево

Полицейска операция, насочена срещу притежанието и разпространението на наркотици в Габровска област, приключи вчера. На територията на Севлиево криминалисти от ОДМВР-Габрово и колегите им от районното полицейско управление задържали двамата рецидивисти Б.Б./33 г./ и Т.Х. /35 г./ - и двамата осъждани, съобщиха от пресцентъра на МВР.


При обиск от Б.Б. е иззет пакет с 24 грама марихуана, а от жилището му - семена и суха листна маса канабис. При претърсване на дома на Т.Х. в Севлиево и на къщата му в с. Добромирка служителите попаднали на други 220 грама от същия наркотик.

Реклама

В Габрово е задържан и дилър на метамфетамин. Осъжданият многократно за кражби, държане на наркотични вещества, нанасяне на средна телесна повреда и управление на МПС след употреба на алкохол Р.Н. /31 г./ се придвижвал с лек автомобил "Пежо". Той бил подготвил дрогата за разпространение в отделни пликчета.

От него и при претърсване в дома му са иззети общо 57 грама метамфетамин, 5 грама марихуана и електронна везна.

Тримата мъже са задържани в рамките на 24 часа, а на Р.Н. мярката за задържане е удължена до 72 часа. По случаите са започнати досъдебни производства под наблюдението на прокуратурата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама