Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1849810 www.bgdnes.bg

Бунт в „Столипиново", затварят улица

Протест срещу ликвидацията на белодробна болница „Кудоглу" и лошата околна и битова среда за живеене в ромския квартал „Столипиново" ще спретнат утре недоволни обитатели, съобщи бившият общински съветник от ДПС и настоящ общественик Яшар Асан. Очакват се хиляди да участват в бунта. Сборният пункт е в 16 часа на улица „Ландос".


"Битуваме в ужасни и страшни битови условия, водоснабдяването и канализацията ни се в ужасно състояние, а тук живеят над 50 хиляди души. Освен това нямаме работа и не можем да си плащаме тока, а да не говорим, че пътната инфраструктура отдавна е разбита. Събират се мръсни води, ще пламне някоя дизинтерия", коментира Яшар Асан.

Реклама

Ромите възстават и срещу готвеното от страна на общината затваряне на единствената в Южна България болница, в която се лекува туберколоза, най-честа гостенка в квартал „Столипиново". Затварянето на здравното заведение се налага заради дългове, които местната власт вече многократно плаща.

"Въпросът е и социален, нали ви е ясно, ако няма кой да лекува жълтата гостенка какво ще стане", ядосва се Яшар.

В знак на недоволство протестиращите ще затворят утре ул. „Ландос" в района на ОУ „Димчо Дебелянов", за което са депозирали уведомително писмо в общинската администрация. Организатори на протеста са: Комитет на бедстващите в Пловдив, Национален синдикат „Защита" и Сдружение „Спасение".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама