Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1850069 www.bgdnes.bg

Прима хубавелка: Балерини на "Болшой" забавляват дебели олигарси (видео 16+)

Анастасия Волочкова, която е бивша прима на "Болшой театър", обвини хора от администрацията на театъра, че принуждават балерини да оказват "ескорт услуги". Дамите, отказали да изпълнят задачата, са били заплашвани, че ще си имат проблеми в театъра.

Виж какво излъчи предаването, отбелязано със знака "16+" ТУК.

Реклама

Скандалните около задкулисния живот на най-известния руски театър бяха разкрити подробно от Волочкова в предаването на руската телевизия НТВ "Железните дами".

По думите на балерината, в администрацията има "известен в "Болшой театър" човек", който вика балерините по списък и им обяснява на кое парти или банкет трябва да идат. На събитията и след тях са били съпровождани "определени олигарси".

Бившата солистка твърди, че това може да са членове на попечителския съвет на театъра или организиралите партито.

"Болшой театър" още не е изработил политика за реагиране на подобни обвинения, съобщи пред агенция РБК говорителят на театъра Катерина Новикова.

Тези дни солиста на театъра Николай Цискаридзе заяви, че в трупата не вярват, че художественият ръководител Сергей Филин е получил толкова сериозни изгаряния при нападение с киселина, както се твърдеше до този момент.

На 7 март московски съд остави в ареста Павел Дмитриченко, водещ солист на "Болшой театър", като заподозрян в организиране на покушението. 28-годишният Дмитриченко не се признава за виновен. Според полицията мотивът за престъплението са враждебните отношения между двамата. По делото има задържани още заподозреният извършител и водачът на колата, с която той е пристигнал на мястото на нападението.

Реклама
Реклама
Реклама