Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18501159 www.bgdnes.bg

Красивата Тинка е талисман на ловната дружинка в Паничери (Снимки)

Чака на пусия диви прасета, носи късмет още с първия излет

Красива дама е талисман на ловната дружинка в хисарското село Паничери.

Тинка Салутска се вдъхновява да грабне пушката и да тръгне рамо до рамо с над 60-те мъже на лов за диви прасета заради по-различната емоция и адреналина, който съпътства излетите. Решава се да даде воля на своето хоби преди повече от година, а заедно с нея това прави и нейният съпруг.

"Чувах много увлекателни и интересни истории за ловуването. Реших и аз да го направя. Приеха ме като равна и няма никаква дискриминация. Още първия път, когато се включих, донесох късмет на дружинката, когато бяха отстреляни четири диви прасета. Иначе по едно или две най-много е имало за един ден", разказва Тинка с усмивка пред "България Днес".

Реклама

За целта ловджийката излиза рано сутрин екипирана и въоръжена за началото на ловния излет. Стои на пусия в хълмистите райони около Паничери, чакайки ловджийски кучета да подгонят горските обитатели и да се открие възможност за стрелба.

Досега на мерника й не е попадало диво прасе, а само заек, който е първият и единствен засега трофей на Тинка.

"След африканската чума е намаляла значително популацията на диви прасета. Ловното поле е доста малко, няма гори, а повечето терени са хълмисти. Надявам се занапред да има повече слука и увеличаване на популацията", споделя пред вестника Тинка, която обича предизвикателствата и се впуска в поредното такова със своето хоби.

След повече от 12 години на длъжност началник на общинските земеделски служби в Хисаря, Калояново и Карлово Тинка напуска системата на министерство на земеделието. Няколко години след това работи самостоятелно и дава професионални консултации на фермери, а от повече от две десетилетия е консултант №1 в семейното стопанство, в което отглеждат 250 декара сливи, вишни и малини в землището на с. Паничери.

Четете още

Уникум! Семейство думна 129 чакала за 11 месеца

Уникум! Семейство думна 129 чакала за 11 месеца

Бум-бум! Бият диви зайци в Поповско

Бум-бум! Бият диви зайци в Поповско

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама