Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1850627 www.bgdnes.bg

Ицо Байков се върна при любовницата

Соченият за наркобос Ицо Байков се събрал отново с любовницата си - моделката Мария Велкова. В края на м.г. се появи слух, че двамата са отишли на екзотично пътешествие, като са посетили ЮАР, Египет и Турция. Моделката нашумя с участието си като асистентка в предаването "Сблъсък", където показваше табелите с рундовете. После се уредила като служителка в Държавен фонд ДЗемеделиеУ. Дали заради Мария, но преди година Байков се разведе със съпругата си Светлана.
Заради моделката Байков се сдоби с още едно дело. През 2011 г. се разбра, че наркобосът заплашвал архитект Иван Колев, който трябвало да ремонтира апартамента на Велкова. Искал да му връща пари и се канел да го изхвърли през балкона. Затова Софийската районна прокуратура му е повдигнала обвинение за рекет в размер на 25 хил. лв.
"Ицо Байков ме ограби, а после мен ме изкараха наркодилър" - ожали се вчера пред "България Днес" Илиян Кралев, който съди сочения за наркобос Байков за грабеж. По думите на Кралев в Байков и аверите му няколко пъти са намирани различни количества дрога, но въпреки това именно на него лепнали статут на дилър.
Вчера Софийският градски съд трябваше да гледа делото срещу Христо Байков и още четирима негови авери за грабеж на 1000 лв. от Кралев. Освен парите му бил взет и мобилен телефон. Екшънът станал през септември 2009 г., когато Кралев бил зверски пребит на столичния бул. "Гоце Делчев". Той пътувал със свой приятел в "Ауди А8", което било засечено от черен джип "Мерцедес". От джипа изскочили трима здравеняци и започнали да бият Кралев.
Приятелят му успял да избяга и от най-близката бензиностанция се обадил в полицията. На ченгетата им се наложило да разбият предното стъкло, за да извадят пострадалия. Той бил целият в кръв, имал множество травми по главата и лицето и фрактура на единия крак. На задната седалка бил открит 30-сантиметров нож, с който Кралев бил рязан по лицето. В автомобила му бил разсипан кокаин.
Делото така и не успя да тръгне заради болен съдебен заседател. В залата се изсипаха 25 от призованите 33-ма свидетели и вещи лица. Те ще трябва да идват пак на 18 април, когато бе насрочено следващото заседание. Тогава съдия Николай Младенов ще прецени дали да конституира Кралев като граждански ищец и частен обвинител. Заради липса на пълномощно на адвоката му Любен Личев предишното заседание се провали.
Още от досъдебното производство разследването се води задочно срещу един от подсъдимите - Димитър Николов, който е в неизвестност.
Байков е сочен от МВР като един от новите силови играчи на наркопазара в София, който набра сила през 2011 г. Същата година на 25 август той бе арестуван при спецоперация на ГДБОП, а по-късно бе обвинен за рекет, побой и заплахи за убийство. За него се твърди, че държи наркобизнеса в центъра на столицата и кварталите "Красно село", "Овча купел", "Борово", "Лагера", "Хиподрума", "Витоша", Княжево, Бояна, Драгалевци, Симеоново. Босът се хвалел, че си плащал на полиция и прокуратура, за да не бъде закачан.
В съдебната зала Ицо Байков отново се появи със слушалки, вероятно си бе пуснал музика. След отлагането на делото из коридорите на Съдебната палата го търсеше красива брюнетка. "Къде е Ицо", попита смуглата девойка адвоката на Байков - Тезгюл Лютвиева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама