Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1850675 www.bgdnes.bg

Вътрешна проверка за бития в РПУ

Владимир Клисуров

МВР започна вътрешна проверка по случая с лесовъда, който твърди, че е бил пребит в Районното управление в Гоце Делчев.
Според Благой Падарски полицай го е удрял с юмруци в продължение на няколко часа в присъствието и на други ченгета.
Директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Георги Костов лично е разпоредил проверката за изясняване на данни за извършено престъпление по служба от страна на униформени от РУП - Гоце Делчев.
"Ръководството на ОД на МВР - Благоевград, изразява готовност да защитава действията на служителите си при изпълнение на служебните им задължения, но категорично ще продължи да проявява нетърпимост към всяка форма на незачитане правата и свободите на гражданите", заяви комисар Костов.
Вчера около 14 часа членове на назначената комисия разпитаха Благой Падарски, съпругата му Павлинка и майка му Снежана. Двете жени твърдят, че заедно с него си били вкъщи около 2 часа в събота. По това време по данни на полицията 40-годишният Д.П. от терасата на жилището си забелязал как криминално проявеният Благой Падарски счупил задното стъкло на собствения му лек автомобил ДФолксваген ПасатУ, паркиран пред блока. Падарски твърди, че именно полицаят Димитър Попов го е пребил. Срещу униформения няма обвинение до момента, но срещу Падарски е повдигнато за повреждане на чуждо движимо имущество и го грозят до 5 години затвор. Той не е осъждан, но срещу него има две досъдебни производства за взломни кражби.
Весела Стоилова, говорител на Районната прокуратура в Гоце Делчев, съобщи, че държавното обвинение се е самосезирало по публикациите в медиите за случая и започва проверка.
Адвокатът на Падарски - Тодор Петрелийски, от своя страна заяви, че внася жалба от свое име, тъй като му е бил отказан достъп до клиента му.
"Бях помолен в събота вечерта от съпругата на Благой Падарски да го представлявам. Той вече беше закаран в болницата и веднага се опитах да го посетя. Не бях допуснат да се видя с него, като охраняващите го полицаи се позоваха на някаква вътрешна инструкция да се отказва достъп на външни лица, когато задържан е в болнично заведение. Това противоречи на законовото ми право по всяко време да се срещам с клиента си", обясни адвокат Петрелийски. Той поясни, че след като се срещне и разговаря с Благой Падарски и види медицинското, ще задвижи и внасянето на жалба за побоя. Срокът да стане това е 6 месеца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама