Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1851309 www.bgdnes.bg

Полицаи мили бит от тях като прасе, за да заличат следите

С бой и ритници започнал разпита в РПУ-Гоце Делчев на 34-годишния Благой Падарски. Той твърди, че е станал жертва на полицейско насилие, когато го вкарали в една от стаите на втория етаж на районното.

„Свали ме на земята, после ми каза да се изправя, бях в кръв и му казах, че кракът ме боли, не мога да се изправя. Той ме хвана за ухото и ме изправи да съм му по-удобен, описа той постъпката на униформен. - Продължи да ме удря и около десетина пъти ми нанесе удари по главата. След като ме изправи, бях целия в кръв. Окото ми се изду и каза на колегите: "Ще си тръгна, защото ако постоя още малко, ще го убия," описа случая Благой Падарски пред Би Ти Ви.

Реклама

„Като ме удряше, ми казваше "Що си ми счупил стъклото". 4 часа ме държаха в полицията - целия обезобразен с кръв. Миеха ме по мивките като прасе, да заличат следите, но не можаха да заличат всичките следи," допълни мъжът.

След часове Благой Падарски е отведен в болницата, където остава за през нощта. След оказаната му медицинска помощ, е освидетелстван от съдебен лекар в Благоевград. Заключението е, че мъжът е с насинено око, кръвоизлив в ухото, наранявания по крайниците. Състоянието му обаче е описано като лека телесна повреда, без опасност за живота.

„Най-големите убийци не ги бият така, както мене ме биха," коментира той. Съпругата Павлина Падарска, която работи като помощник-нотариус, е в шок и не може да повярва какво се е случило.

„Отидохме там, влезнахме с баща му вътре и го видяхме в какво състояние е, баща му се притесни, така видимо доста се засегна, разплака се, после като си тръгнахме. Беше много разтроен," разказа Павлина Падарска.

Прокуратурата в Благоевград съобщи, че се е самосезирала за случая от публикации в медиите. В първия работен ден от седмицата пък директорът на полицията разпореди вътрешна проверка. С оглед на данните за извършено престъпление по служба от страна на униформени от РУП-Гоце Делчев заповедта е изпратена и до Окръжната прокуратура в Благоевград за последващ административен контрол.

Със заповед на новия вътрешен министър Петя Първанова се забраняват изявления във връзка със случаи, по които има образувани досъдебни производства. Шефът на местната полиция обаче е категоричен, че ако се докаже вината на неговият служител, той, както и евентуалните му съучастници ще понесат отговорност.

На 17 март униформени звънят на вратата на семейство Падарски с искане синът на Георги Падарски - Благой да се яви в управлението за разпит. Подозрението е, че е счупил предното стъкло на лек автомобил, собственост на техен колега. Мъжът отказва, защото преди часове скъсал сухожилие на крака си и лекар му е препоръчал почивка. Благой обаче твърди, че въпреки това е изведен със сила, дори нямал време да се обуе. В районното разпитът му бил съпроводен с бой и ритници, по думите на пострадалия.

Реклама
Реклама
Реклама