Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1851729 www.bgdnes.bg

Цветанов защити Мишо Константинов, намекна за Азер Меликов

"Професор Михаил Константинов, през последните 23 години, реално винаги е участвал като експерт в провеждането на избори в България и винаги е бил един изключително висок капацитет. Аз смятам, че винаги трябва да разчитаме на експертизата и на експертите, а не на политическите лица, които в предишния мандат на тройната коалиция оглавяваха информационно обслужване."

 Това каза пред журналисти председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов на въпрос за изразената от Михаил Константинов подкрепа към ГЕРБ.

Реклама


Цветанов призова журналистите да се обърнат със същия въпрос към лидера на БСП Сергей Станишев.

„На какво основание и на какви професионални качества беше назначен Азер Меликов - неговият изключително близък личен приятел, в "Информационно обслужване" и не беше ли това подготовка и опит за манипулиране на изборите през 2009 г.", посочи Цветанов.

По негови думи - важно е да има експерти, които да участват активно в провеждането на всякакъв вид избори, които се правят в България.


„Смятам, че в тази посока тези експерти никога не биха си позволили да нарушат закона и никога не биха нарушила и моралните си качества", каза още той, като допълни, че не е запознат с изказването на Константинов и не може да го коментира.

Тази сутрин председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и Искра Фидосова внесоха в ЦИК подписите, необходими за регистрация на партия ГЕРБ за участие в изборите. Цветанов каза пред журналисти, че това партия ГЕРБ да се регистрира първа за изборите е инициатива, подета от Младежката организация на ГЕРБ още при първото участие на партията в избори.

Реклама
Реклама
Реклама