Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1852310 www.bgdnes.bg

"Близу" и ТВ 7- войната на големите приключи. Временно

Кабелният оператор "Близу" възобнови днес излъчването на телевизионните канали oт групата на TV7 - News7 и Super7. Това стана ден след като те изчезнаха от пакетите заради липса на нов договор с медийната група.

"Близу" и ТV7 сближиха позициите си за излъчването на програмите на ТV7. "В интерес на клиентите и на двете страни се подновяваме излъчването на каналите по време на преговорите. "Близу" и TV7 се извиняват за временното неудобство на зрителите"- гласи съобщението на кабелния оператор, който е втори в страната по брой обслужвани клинети.

Вчера "Близу" обяви, че спира излъчването на детския и новинарския канал от групата, а в най-скоро време ще изключи и TV7.

Причината бе в пъти по-високата такса за разпространение, която ръководството на медията поискало за разпространение на програмите й. От кабелния оператор посочиха още, че недоумяват защо е нужно да плащат за сигнала на два ефирни канала (TV7 и News7), които от своя страна си плащат на мултиплекс, за да ги разпространява.

"Бяхме брутално нападнати, буквално в гръб, от кабелния монополист и държим да се знае, че в случая ни беше отредена ролята на жертвата, която трябва да се предаде или безропотно да приеме съдбата си", според съобщението на ТВ 7 от вчера.

В края на мандата си 41-то Народно събрание при промяна в Закона за защита на потребителите, според която ако кабелният оператор промени каналите в пакета, всеки клиент има право да прекрати с едномесечно предизвестие договора си независимо от неговия срок. От "Близу" обаче коментират, че към момента договорите им се основават на брой включени канали, а едва при предподписването им или сключването на нови договори ще бъде прилаган визираният в закона списък с тв канали.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама