Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1852651 www.bgdnes.bg

Сградите с хоризонтална инсталация минават на индивидуални договори с парното

Министърът на икономиката в служебния кабинет Асен Василев и столичният кмет Йорданка Фандъкова са обсъдили нови начини за изчисляване на делът на сградната инсталация в сметките за парно, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.


Според Фандъкова има четири възможни мерки, които могат да направят сметките за отопление реални и разбираеми за потребителите. На първо място, трябва да се премахне прогнозната сметка за парно и топла вода, които са доста неразбираеми.

Реклама

Делът на сградната инсталация да не се определя само по формула, а да има възможност за измерване във всяка конкретна сграда. По този начин ще се даде възможност на хората сами да решават какъв да е процентът за инсталацията в съответния блок или кооперация, са обсъдили още министърът и столичния кмет.

За сградите, които са с хоризонтална инсталация, би трябвало да се премине на индивидуални договори с потребителите, предлагат още енергийни експерти. В икономическото ведомството се сформира работна група по проблемите на Столичната топлофикация, като в нея ще участват и някои от експертите на общината, стана ясно още от думите на Фандъкова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама