Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1852670 www.bgdnes.bg

Коалиция "Орлов мост" атакува парламента

Надя Панкова

Поредната фракция, родила се от протестите - коалиция "Орлов мост", отива на избори. Това обяви вчера лидерът й и един от водачите на недоволството - Янаки Ганчев.
По думите му "Орлов мост" ще влезе в парламента, като използва за регистрацията си две партии, но лидерът оглеждал за още възможни партньори от политиката. Новото формирование предвижда и нов начин за редене на листите. Според Ганчев гласуването за депутати трябвало да става по интернет, а избирателите да могат да пренареждат листата както искат.

"Орлов мост" ще настоява и за съдебна и наказателна отговорност за всички, участвали във властта досега, както и да не се допускат кадри на Държавна сигурност отново в управлението.
"Ще настояваме и за свикване на референдум за Велико Народно събрание. Ако няма гаранция, че тези неща ще се случат, коалицията ще излезе от парламента", категоричен е Ганчев.

Реклама

Той се прочу освен като флагман на протестите в столицата и с това, че е шеф на Асоциацията на потребителите на комуникационни и интернет услуги. На шествията пък Ганчев винаги е следван от младежи, заради което го обвиниха, че той активира футболните фенове да трошат и да се бият с жандармите.


Намеренията на коалиция "Орлов мост" не останаха без коментар от другия лидер на протестиращите - Янко Петров. "Тези хора направиха услуга на протеста - изчистихме гнидите, протестът се прочисти. Естествено, те си ламтяха за власт и се вижда, че вече са се запътили към нея. Много фракции се появиха, но да правят каквото искат, ние оставаме отвън и продължаваме да се борим", коментира пред "България Днес" Петров.

Той не пропусна да издаде и някои от политическите кадри, внедрени сред недоволстващите. Един от активистите на бунтовете - Методи Митев, се оказал кандидат-депутат от партията на Меглена Кунева в 24-и избирателен район в София. Петров бе категоричен, че ще има още протести в цялата страна, тъй като хората продължават да искат обществен съвет към всяка община и борба с монополите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама