Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1852719 www.bgdnes.bg

Кралицата се бърше с БГ кърпички

Димитър ДРАГОЛОВ
Английската кралица Елизабет Втора се бърше с кърпички българско производство. Фината материя се използва при поднасяне на чай и е произведена във Велико Търново, научи "България Днес".

Луксозният комплект, поръчан от Бъкингамския дворец, е изработен специално за диамантения 60-годишен юбилей на Елизабет Втора от фирма "Аглика" през миналата година.

Реклама

Служители на кралското семейство са се свързали чрез рекламни агенции с нашенската компания. Те направили дълго проучване на фирми за производство на подобни аксесоари, преди да се спрат на българското, разказаха от "Аглика" пред вестника.
За изработката на кърпичките е използван уникален висококачествен и патентован от фирмата материал.

"Той е изключително природосъобразен, нежен към кожата и създава усещането за уникалност. На кърпите е извезан ликът на кралицата и надписът Diamond Jubilee, което значи диамантен юбилей", разказа Мая Петкова, собственик на "Аглика".

Технологията, използвана за изработка на материята, позволява качеството на картинката върху кърпичките да е като това при отпечатване на хартия. Традиционните кърпи за чай на кралското семейство са неизменен подарък към знатните им гости по време на всички приеми. Това означава, че короновани особи от цял свят вече притежават от българските кърпички. От "Аглика" не уточниха колко точно бройки са произвели за кралското семейство и колко им е било платено за поръчката. Причината е, че от екипа на Елизабет тт са пожелали всичко да остане в пълна тайна.

Освен за британското кралско семейство фирмата извършва поръчки и за редица световни фирми като "Кока-Кола", "Пепси", английските авиолинии, множество автомобилни производители, както и за представители на италианската и френската висша мода.

На тазгодишното световно експо по текстил в Германия - "Хаймтекстил", фирма "Аглика" представи новопатентовата от тях технология "Дабълфейс", която представлява уникална смесица от микрофибър и памук. Именно тях избра за новата си лятна колекция италианският дизайнер Мисони.

Реклама
Реклама
Реклама