Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1853406 www.bgdnes.bg

20 свидетели и СРС заковават Мистър България

20 свидетели и СРС заковават обвинения в трафик на хора и сводничество Мистър България 2003 Мирослав Йончев, научи "България Днес".
Вчера моделът проговори за първи път, след като излезе на свобода срещу 5 хил. лв. гаранция. Той обяви, че е невинен, и призова разследващи журналисти да извадят на светло делото му, за да се разбере истината.
"Може би съм личност, която е много подходяща за задържане на общественото внимание в тази насока", коментира Йончев пред Би Ти Ви.
Прокуратурата обаче е категорична, че има достатъчно доказателства срещу него. "Може да се яви и в 50 телевизии, това не е престъпление. Нека си говори, пък ние, ако преценим, че има доказателства, ще внесем обвинителен акт", отвърнаха от прокуратурата.

Сред свидетелите по делото имало 10-15 момичета, които разказали как предлагали платен секс. Жриците били предлагани от "Ем Ай агенция" ЕООД, чиято официална дейност била организиране на модни ревюта. Това обаче бил само параван за предоставяне на ласки срещу заплащане. Момичетата не били на трудов договор към агенцията, но името й се ползвало за осигуряване на клиенти.
Бандата имала строга йерархия. Моделката Ралица Тодорова, която била букер на агенцията, отговаряла за набирането на момичетата и за намирането на платежоспособни клиенти. На по-високо ниво бил един от босовете на "Май Ейджънси" - Николай Пиронков, следван от Мирослав Йончев. Правилата диктували Антон Петров-Хамстера и шофьорът му Цвятко Цветков.
Разговорите между участниците в схемата са подслушвани със СРС, събрани в няколко тома. Йончев само получавал парите и не е отговарял пряко за набирането на клиенти. Разговарял е с Тодорова, която е имала тази задача. Тя контактувала с Цветков, който пък се чувал с Хамстера.

Реклама

Сред клиентите не е имало политици или поне момичетата не са давали такива показания, категорични са от прокуратурата. Имало е известни хора, но имена не се съобщават. Жриците изкарвали по 600 лв. на час у нас и 50 евро за 20 минути секс в чужбина, сочат данните на разследващите.
Именно на летището бяха спипани Ралица Тодорова с мъжа й Георги и Камелия Хасан. Тримата трябвало да летят за Белгия, където жените се предлагали на витрина. От аерогара София те бяха откарани за разпит.
Йончев пък бе арестуван в къщата на баба си. "Вместо да бъда извикан с призовка, защото не съм криминално проявен, у нас идват 3 буса с барети. Аз терорист ли съм?", жалва се Мистър България. Според него ден след акцията здравето на 83-годишната му баба рязко се влошило, а преди десетина дни починала.
Миналия понеделник, когато съдът разглеждаше мярката за неотклонение на Йончев, се разбра, че той не е бил пуснат от килията да отиде на погребението на баба си. Прокуратурата му позволила, но от Главна дирекция "Охрана" отказали да конвоират задържания до гробището.
Тогава магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства, че Йончев е членувал в престъпна група за трафик на хора и сводничество. След 8 месеца и 15 дни в ареста била отпаднала опасността да извърши престъпление, нямало данни и да се укрие. Към края на месеца разследващите ще организират очна ставка между Мистър България и подопечната му Ралица Тодорова, на която двамата да се изяснят.


Съсипали му кариерата

"9 месеца стоя с 5 човека на 12 квадрата без нормална светлина и въздух. Това съсипа спортната и модната ми кариера" - оплака се Йончев. Той бил дипломиран политолог и имал политически предложения, които отказал. Смята, че въвличането му в схемата може да обслужва политически интереси.
Мистър България се познавал с Антон Петров-Хамстера, но двамата си говорели за фитнес."Познавам го Хамстера от 2010 г. След това поддържахме контакт. Както и други хора, се е възползвал от съветите ми за фитнес, за диети", спомня си Йончев. Той отрече някога да се е виждал с Алексей Петров, камо ли да му е чичо, както били писали някои медии.
Моделът изтъкна още, че е публична личност и призьор на различни международни конкурси, като наградите му стояли в Националния исторически музей и на други видни места.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама