Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18539588 www.bgdnes.bg

3 г. затвор заплашват финалист от "Сървайвър"

Данаил Стоянов обвинен от властите в Узбекистан, че ползва дрон, без да има право

Финалистът от последния сезон на "Сървайвър" Данаил Стоянов може да влезе в затвор в Узбекистан. Причината за това е дрон.

Реклама

Студентът, който е запален пътешественик, обиколил над 52 държави по света, е задържан на една от автогарите в столицата Ташкент от полицията. Било му обяснено, че нямал право да използва дрон на територията на страната. И в момента тече разследване срещу него.

Финалистът от "Сървайвър" е категоричен, че дронът стои в раницата му. И не го е вадил или използвал. Ако обаче се докаже, че Стоянов е управлявал дрона в Узбекистан без разрешението на властите, го грози затвор от 3 г.

Става дума за 240-грамов дрон, разкри участникът в "Сървайвър". С машинката Данаил е пътувал в повече от 30 държави, но никога не са му правили проблеми. Най-странно било, че на летището, когато е пристигнал в Узбекистан, минал всички проверки и никой не му направил проблем.

В момента Стоянов не е в затвора или в ареста. Може свободно да пътува из Узбекистан, дори и да напусне страната. Ако обаче се окаже, че е виновен, ще му бъде наложена санкцията от лежане в пандиза.

В следващите дни предстои да се разгледа делото, като от българското посолството в Узбекистан оказват нужното съдействие на Данаил в процеса.

Реклама

Стоянов е в Узбекистан на екскурзия. От миналата година той учи в Китай. И сега е решил да обиколи други азиатски страни през ваканцията си, пише "Хотнюз".

Младежът стана популярен преди повече от година, когато влезе в "Сървайвър". Данаил не бе сред първоначалните участници, а сред резервите, които се появиха в играта малко след старта на формата.

На финала тогава Стоянов се изправи срещу Ермина и Благо Джизъса, като бившият футболист грабна победата и големия чек от 150 бона.

Четете още

Нов скандален формат тръгва в интернет, Ивка Бейбе ще е водеща

Нов скандален формат тръгва в интернет, Ивка Бейбе ще е водеща

Ето кои риалити героини станаха порнозвезди (пълен списък)

Ето кои риалити героини станаха порнозвезди (пълен списък)

Реклама
Реклама
Реклама