Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18539951 www.bgdnes.bg

Онлайн си връщаме парите от парното

Край на опашките в касите 

Остават вариантите с имейл, на място в центровете за обслужване на клиенти или по пощата 

Онлайн вече ще можем да си връщаме пари от "Топлофикация София"!

Става въпрос за надплатена сума от прогнозните сметки през последния отоплителен сезон след излизането на изравнителните сметки.

Реклама

С тази революционна промяна от страна на дружеството се слага край на огромните опашки пред касите, тъй като досега това беше възможно единствено чрез подаване на бланка по образец в центровете за обслужване на клиенти.

Как ще се случва това по електронен път?

Първо ви е нужна регистрация в "Моят портал" на сайта www.toplo.bg и влизате във вашия профил. Избирате "Електронни услуги", а след това натискате бутон "Нова услуга" и избирате услуга "Заявление за възстановяване на суми".

"След попълване на необходимите данни се следват съответните инструкции за идентификация. Личният профил позволява след подаване на заявлението да се проследи неговият статус. Сумите се възстановяват само на титуляря на партидата или на лице, представило пълномощно за получаване на суми, срещу документ за самоличност, при липса на просрочени задължения, посочват от дружеството", обясняват от топлинното дружество в столицата.

Потребителите, желаещи да получат парите си по банков път, могат да го направят още чрез заявление на имейл адрес: [email protected] или в центровете за обслужване на клиенти, каквато беше най-честата практика през последните години.

"Заявленията могат да бъдат изпратени и по пощата или подадени в центровете за обслужване на клиенти. Дружеството предлага и още една възможност - сумите да бъдат оставени за покриване на бъдещи сметки за топлинна енергия до изчерпването им. Потребители, които предпочитат да получат сумите в брой, могат да го направят в центровете за обслужване на клиенти", посочват още от "Топлофикация София".

Съгласно нормативните разпоредби възражения по изравнителните сметки могат да бъдат подавани до 31 август 2024 г. След тази дата няма да има възможност за корекции на изравнителните сметки.

Реклама
Реклама
Реклама