Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1854263 www.bgdnes.bg

Вуйчо владика, татко - Абрамович: 19-годишен син на олигарха си взе нефтено находище за 46 млн. долара

Големият син на Роман Абрамович - Аркадий, тръгна по стъпките на баща си и сключи важна нефтена сделка в Русия, въпреки че още няма 20 години, съобщава „Нюзру" по информация от „Таймс".

Компания, контролирана от 19-годишния Аркадий Абрамович, придобила нефтено находище за 46 милиона долара чрез сложна бизнес схема, вкрлючваща придобиването на други две фирми. Така в крайна сметка той влиза в холдинг, който притежава неразработеното нефтено находище Колтогор в Западен Сибир. По експертни оценки то има запасите му от нефт достигат 100 милиона барела нефт.

Реклама

Според „Таймс" партньор на Аркадий Абрамович в проекта и съсобственик на фирмата Zoltav (тя участва в схемата) с дял от 29,1% се явява руският бизнесмен Валентин Бухтояров, един от главните акционери във въгледобивния холдинг „Сибуглемет".

Очаква се днес сделката да бъде обявена официално днес. Тя става факт почти 10 години, след като самият роман Абрамович излезе от бизнеса с нефт, продавайки дела си в „Сибнефт" за 13 милиарда долара.

До този момент за сина му Аркадий на практика не се знаеще нищо, освен че през февруари е станал стажант във лондонския филиал на банка ВТБ.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама