Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1854397 www.bgdnes.bg

Почивният 2 май ще се отработва на 18 май

Правителството промени приетото през 2012 г. решение за разместване на почивните дни през 2013 г., за да се осигури ефективната подготовка и нормалното провеждане на насрочените за 12 май парламентарни избори, съобщиха от правителствената информационна служба.


С промяната определеният за неработен ден 2 май (четвъртък) ще се отработва на 18 май (събота), а не както предвиждаше предишното решение - на 11 май.

Реклама

Първото заседание на Министерски съвет има по-ограничен брой точки, заяви служебният премиер Марин Райков при започването му.

"В част "А" имаме само седем точки, по които искам задълбочено да проведем разговор, особено по точките, които са част от дебата по втората част от нашата работа - част "Б". След това ще останем насаме за дискусии по оперативната част", заяви Райков в началото на заседанието.

Служебният кабинет определи за свои представители в Националния съвет за тристранно сътрудничество вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова и министъра на финансите Калин Христов. Председател на НСТС ще бъде вицепремиерът Деяна Костадинова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама