Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1854602 www.bgdnes.bg

Приятелите на героя от Варна: Бил ли е подпален Пламен?

Приятелите на Пламен Горанов от Варна искат видеозаписите от самозапалването на 20 февруари да бъдат представени пред специална комисия от експерти, журналисти и негови близки.

Това става ясно от отворено писмо до главния прокурор, полицията, районната прокуратура във Варна и общината, цитирано от Нова тв.

Реклама

В писмото се настоява записите да се запечатат от хард дисковете на записващите устройства на видеокамерите и информацията да се извлече директно от тях в присъствието на комисия.

Приятелите на Пламен посочват, че приемат слуховете за евентуално негово убийство като много вероятни: „Сред обществеността се разпространяват съмнения, че Пламен Горанов не се е самозапалил пред сградата на Община Варна на 20.02.2013 г., а е бил подпален."

Очаква се днес да стартира и подписка в подкрепа на писмото.

В същото време от прокуратурата съобщиха, че експертизата на записите е готова, а наблюдаващият прокурор е поискал делото да бъде под надзора на окръжната прокуратура. Намерен е и автомобилът, чийто ключ е бил у Пламен при самозапалването.

„Автомобила намерихме в близост до поредната квартира, която е ползвал на свой приятел", обясни директорът на ОД на МВР - Варна комисар Тодор Иванов.
По думите му собствено жилище във Варна Пламен не е имал: „Адресно регистриран - и по настоящ, и по постоянен адрес - е адресът на баща му, но не живял там от дълго време."

Иванов добави, че Пламен е дошъл пеша до мястото: „Ясно се вижда това на записите. Не бих желал да навлизам в подробности, защото наистина има заведено дело. Прокуратурата е компетентна да дава информация и съобразно водените дела."

 

Реклама
Реклама
Реклама