Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18547513 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Бони: Не мога да спя от магнитните бури

За Иво Танев ретроградният Меркурий не е мит, чалга дивата Лорена е скептична към явленията 

"Не мога да спя от магнитните бури. Имайки предвид колко много обичам да си поспивам, сега определено не е така. По 5 часа и съм готова. Хапва ми се повече също така. Усещам промени, но не са чак толкова осезаеми."

Реклама

Това заяви пред "България Днес" попфолк певицата Бони по повод магнитните бури, които отново ни мъчат от началото на тази седмица. Геомагнитното явление е все по-силно напоследък и причинява редица неразположения у хората.

Веднага след края на бурите се задава и друго голямо космическо изменение в периода от 5 до 28 август - ретроградният Меркурий. Астрологичният феномен създава оптична илюзия, че планетата се движи в обратна посока заради разликите в разстоянията и скоростите на Земята и Меркурий. Явлението се случва от три до четири пъти годишно, а освен Меркурий засяга и останалите планети. Много хора вярват, че именно ретроградността е причина за множеството неприятности, които им се случват в този период - от лош късмет до финансови загуби, или чисти битовизми, като това да стъпиш в локва - за всичко обвиняват планетите. Астролози съветват да бъдем по-бдителни през този период, да не взимаме необмислени решения и да се доверим на интуицията си.

"Чувствам малко повече напрежение по време на ретроградния Меркурий и не пускам песни в този период. Точно заради това новото ми парче ще излезе утре вечер преди явлението", сподели по темата Бони.

Още по-категоричен в мнението си е и телевизионният водещ Иво Танев, който на 100% е убеден във влиянието на Космоса и не разбира хората, които го отричат.

"Ретроградният Меркурий не е мит. Абсолютно невежество е да не вярваме в подобни неща, защото връзката ни с космическите тела е изключително важна. Хората се смеят и се подиграват, но аз не споря с тях, а просто отминавам", обяснява Танев.

Реклама

Водещият силно се влияе от ретроградността, а в периода й, често става свидетел на странни явления.

"Случвало се е, когато съм работил по някакво събитие по време на ретроградния Меркурий, да стават необясними неща с техниката. Кабел изведнъж спира да работи, а после му няма нищо и го ползваме с години без проблем. В такива случаи предупреждавам екипа да не се притеснява и да реагира нормално", разказа тв звездата.

За разлика от силите на Меркурий, магнитните бури не мъчат Танев, който заради тренировките се чувства изключително добре физически.

"Хората около мен много се оплакват, че не могат да спят и са изтощени, дори аз сега съм леко болна. По-скоро съм склонна да вярвам във влиянието на бурите, отколкото в ретроградния Меркурий", коментира пред вестника и плеймейтката Нора Недкова.

Красавицата не се интересува от астрология и смята, че животът ни зависи от нашите собствени действия, а не от някакво външно влияние.

"Ако не оставаш в ниската вибрация и се настроиш положително, няма как да ти влияят тези неща", допълва Недкова.

"България Днес" се свърза за коментар и с попфолк изпълнителката Лорена, която се колебае доколко теориите около ретроградния Меркурий са верни.

"Не съм от най-суеверните и си имам едно наум. Приятелите ми много вярват в тези неща и в периода на ретроградност винаги ме спират, ако реша да започвам нови начинания. Може би заради това и аз по някакъв начин подсъзнателно си вкарвам такива мисли в главата. Била съм на астролог и ми е казвал доста верни неща, но все пак съм скептична. Не се вглъбявам чак толкова и дори и да ми се е случвало нещо гадно, не съм се замисляла. Гледам да подминавам с лека ръка негативните ситуации", сподели Лорена.

Четете още

Актрисата Ернестина Шинова зове:  Да въведат религията в училище

Актрисата Ернестина Шинова зове: Да въведат религията в училище

Фолкпевицата Бони: Чудя се защо българите емигрират

Фолкпевицата Бони: Чудя се защо българите емигрират

Фолкпевицата Бони:  Покайте се и изберете най-достойния Сливенски митрополит

Фолкпевицата Бони: Покайте се и изберете най-достойния Сливенски митрополит

Войната между Бони и Гърдева ПРОДЪЛЖАВА! Двете си разменят обиди в ефир

Войната между Бони и Гърдева ПРОДЪЛЖАВА! Двете си разменят обиди в ефир

Реклама
Реклама
Реклама