Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1854766 www.bgdnes.bg

Кокошкари задигнаха хербициди за 3000 лв.

Неизвестни апаши са задигнали голямо количество препарати за растителна защита в с. Иванча. Сигнал за кражбата бил подаден от частен земеделски производител от селото. Химикалите са били съхранявани в заключена постройка в бившия стопански двор, съобщиха от полицията.


Обектът се охранявал от жива охрана, но гардовете не забелязали нищо. Крадците се възползвали от оставения на вратата ключ за склада. Изнесли са общо 150 л. хербициди, 20 л. други препарати за растителна защита и 40 кг. семена от люцерна, подготвени за пролетното засяване. Стойността на всичко откраднато е 3000 лв. По случая е започнато разследване.

Реклама

От ОД на МВР предупреждават, че през пролетта зачестяват кражбите на скъпи земеделски препарати, а апашите ги продават изгодно, за да припечелят лесни пари. Идентична кражба бе извършена през март м.г. от кооперацията в с. Петко Каравелово. Тогава крадци задигнаха 170 л. хербициди и 60 л. препарати на стойност около 10 000 лв. Впоследствие се опитаха да ги продадат на кмета на Полски Сеновец Мариян Тонев, който уведомил полицията. Така крадците бяха задържани и осъдени.


От полицията апелират към всички земеделски производители в областта да проявят бдителност по отношение на скъпите препарати.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама