Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1855370 www.bgdnes.bg

Скандал! Полицаи нахлуха в дома на шефката на МВФ

Полицаи претърсиха парижкото жилище на директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард в рамките на разследване на действията й през 2008 година, съобщи „Дейли телеграф".

„Г-жа Лагард няма какво да крие", заяви нейният адвокат Ив Рьопике. Той уточни, че клиентката му още не е давала показания в рамките на разследването. Защитникът е убеден, че разследването ще докаже нейната невинност.

Реклама

Кристин Лагард, която беше френски министър на икономиката в периода 2007-2011 година, реши да прибегне до арбитраж, за да разреши спор между банка „Креди Лионе" и бизнесмена и бивш министър Бернар Тапи.

Частният Арбитражен съд осъди през юли 2008 г. публичния консорциум CDR, който управляваше пасивите на „Креди Лионе", да изплати на Тапи обезщетение от 285 милиона евро (400 милиона с лихвите). Френското правосъдие разследва това решение на арбитражния съд.

Във връзка с това разследване са били претърсени и жилищата и офисите на бившия главен секретар на Елисейския дворец Клод Геан, на Бернар Тапи и на Стефан Ришар, бивш завеждащ кабинета на Кристин Лагард в момента на арбитража.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама