Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1855617 www.bgdnes.bg

Тийнейджъри си разменят рецепти за приготвяне на дрога

Тийнейджърите във Варна все по-често употребяват лека дрога и синтетични наркотици. Те сами си забъркват амфетамини за лична употреба и си разменят рецепти в нета или в училище как се "готви" дрогата.


Това съобщи с тревога директорът на Областната дирекция на полицията във Варна комисар Тодор Иванов.

Реклама

"През последните 2 години органите на реда си имат все по-често работа с малолетни и непълнолетни нарушители на закона", съобщи още той.

Най-вече става дума за джебчийски кражби, кражби от автомобили.

През тази година полицията ще наблегне на превенцията сред тийнейджърите, като засили работата на детските педагогически стаи и ще си взаимодейства с местната комисия за борба с престъпления при малолетни и непълнолетни във Варна, както и с неправителствените организации.

Като минус през отчетния период в работата на органите на реда като цяло от дирекцията посочиха тенденцията да се запазва броят на взломните кражби и грабежите. Трябва да се наблегне на работата по джебчийските посегателства, взломните и автокражбите.

Като успех бе отчетено, че общественият ред като цяло е опазен. Повечето регистрирани престъпления се разкриват.

През 2013 година всички спецслужби ще отделят специално внимание на превенцията от терористични заплахи, каквито досега във Варна не е имало.

Реклама
Реклама
Реклама