Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1855899 www.bgdnes.bg

Маниак ръга деца в Шумен

 

Маниак е най-вероятният извършител на нападението в Шумен, при което пострада 16-годишната Илияна Асенова.


След като разбрали за случилото се, родителите на други момичета се свързали с майката на Илияна - Галена Петрова, и казали, че и децата им признали, че са виждали мъжа да се навърта често около подлеза до спортна зала "Плиска" в града. Описали го, въпреки че най-често го забелязвали вечер, а мястото там е неосветено.
Неизвестният засега мъж пробвал да намушка в корема Илияна в понеделник вечерта. По-рано през деня тя го срещнала на същото място и й направил впечатление. Прибрала се вкъщи и разказала на майка си, че срещнала страшно мръсен човек, с лекьосан анцуг. Към 8 вечерта тя отишла към зала "Плиска", за да вземе оттам две от седемте си братя и сестри. Хлапетата имали тренировка по гимнастика.

Реклама

До подлеза Илияна срещнала същия човек, който този път се приближил до нея и изръмжал: "Дай ми пари". Момичето му казало, че няма нито стотинка, и в този момент мъжът посегнал с ръка към нея. Илияна успяла да се отдръпне, като й се сторило, че онзи държи нещо в юмрука си. Усетила парване по корема и в същия момент нападателят хукнал да бяга. Девойката се окопитила и продължила към залата. След като с по-малките си брат и сестра се прибрала, разказала на майка си какво се е случило. Признала, че малко я боли коремът, където я ударил мъжът. Едва тогава двете видели, че на мястото има малка рана. Отишли в спешното. Когато разбрали за какво става въпрос, лекарите се обадили в полицията. Според медиците нападателят се е опитал да прободе детето с джобно ножче. Наложила се операция, като раната била отворена допълнително, за да се види дали острието не е засегнало вътрешни органи.
След инцидента майката остана да бди до леглото на дъщеря си в болницата.
"Оправя се и вече е по-весела. Вече става сама, отначало трябваше да я придържам. Съпругът ми е в Германия и се наложи другите седем деца да пратя при бабите и приятелки. В този момент разбрах, че имам истински приятели", разказа пред "България Днес" Галена Петрова.

Полицията работи усилено по издирване на нападателя. На няколко пъти Илияна е била разпитвана и са й носени снимки, за да разпознае извършителя. Засега обаче успех няма. От ОДП – Шумен, поясниха, че дори деца да са разказали на родителите си, че са виждали човека в района, то при тях до момента няма официален сигнал.
Многолюдното семейство стана известно, след като Наталия Симеонова им посвети епизод от предаването си „Предай нататък“.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама