Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1856012 www.bgdnes.bg

Мотаят наркоделото срещу Асен Бербатов

Кристиан Иванов

Наркоделото срещу Асен Бербатов отново зацикли въпреки уверенията на прокуратурата, че над него няма опънат чадър.
В началото на март изтече срокът, в който магистратите трябваше да излязат със становище по случая и евентуално да повдигнат обвинения. Нищо подобно не се случи.
"Срокът на проверката е удължен и не мога да ви дам никаква допълнителна информация." Това заяви пред "България Днес" говорителят на прокуратурата в Дупница Емил Павлов.
Асен Бербатов бе задържан от полицаи през есента на 2012 г. В колата му бяха открити 20 грама кокаин. Дрогата бе укрита в детското столче на сина му. От тогава до днес от прокуратурата обясняват как проверяват всички факти по случая.
Какво е установено досега, никой не казва. В Благоевград усилено се говори, че делото се мотае, за да се намери вратичка, през която да се промуши Бербатов.
Брат му, Димитър Бербатов, е спечелил милиони от футбола и с парите си ще се опита да отърве Асен, твърдят запознати със случая. Според близки до фамилията Бербатови Митко от години издържа брат си.

 


Още докато беше футболист на "Манчестър Юнайтед", Димитър му помогнал да захване търговия с дрехи. Магазинът на Асен и жена му Димитричка се намирал в кооперацията, в която те живеели. Приходите от него изобщо не покривали техните високи стандарти. Скоро Асен и Димитричка започнали да отварят само от време на време, разкриват комшии. Това продължило до момента, до който окончателно фалирали.
"Асен имаше талант да стане футболист, но рано усети, че брат му ще направи много пари, и спря да си дава зор - разкрива един от треньорите на Асен Бербатов. - Сега вероятно пак чака Димитър да го отърве от затвора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама