Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1857081 www.bgdnes.bg

БСП агитира с концерт за 1 май, "Атака" с химн 2 в 1

Червените с концерт за 1 май,
"Атака" с химн 2 в 1

Надя Панкова

Традиционният митинг-концерт за 1 май готви като подгрявка за изборите БСП. Това разказаха за "България Днес" от червената централа. Социалистите все още не са решили как да агитират за изборите, тъй като бързат да приключат организацията по реденето на листите.
"В момента кампанията и концертите не са на дневен ред и надали ще правим пищни мероприятия, това само би раздразнило хората и отблъснало електората", коментираха за "България Днес" от "Позитано" 20. Соцлидерът Сергей Станишев обаче се зарекъл да не пропускат ежегодния митинг-концерт на 1 май, като той щял да е далеч по-скромен откъм певци и изпълнители, отколкото миналата година. Тогава на сцената излязоха Мариана Попова и Тони Димитрова, но тази година нямало да има пищни разхищения за певчески хонорари. Самата Мариана Попова пък нямало да пее по политически концерти без хонорар, издадоха за "България Днес" от екипа й. Част от младежите на левицата обаче настояват да има активни мероприятия както всяка година, за да покажат, че БСП е "партия за народа" и не се страхува да излезе по площадите.
Междувременно пък от "Атака" са готови с хита си за изборите. Парчето в прослава на лидера Волен Сидеров "Победа за Волен" скоро ще се завърти от рупорите на атакистите. Песента е политически рап и е написана специално в чест на шефа на "Атака" и изпълнена от пиара на партията Живко Андонов.
 "Знам, че някакви ентусиазирани наши симпатизанти вече правят и клип към песента. Народното творчество създаде тази песен, текстът не е наш", разказа пред "България Днес" Сидеров. По думите на Волен парчето вече е истински хит сред членове и симпатизанти и той планира да е едновременно и химн на "Атака", и химн на предизборната кампания. Националистите по традиция не канят външни изпълнители на митингите си по места и отново ще разчитат на речите на лидера си, но този път под съпровода на хитовото парче.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама