Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1857122 www.bgdnes.bg

Бойко Борисов чака потомство

Димитър ДРАГОЛОВ

Бившият премиер Бойко Борисов чака потомство. До седмица-две двойката му скални орли от столичния зоопарк ще има рожби, съобщи шефът на къта д-р Иван Иванов.
Бойко Борисов осинови скалния орел Калин през 2006 г. От зоопарка са правили 2-3 опита да го сватосат, за да може премиерският орел да има потомство. Това най-сетне е станало, похвали се д-р Иванов.


Калин и пернатата му половинка са свили любовно гнездо, с което орелът опроверга предишните слухове, че не може да има деца. Малките пиленца ще се появят до края на месеца, надяват се от зоопарка.
Двойката пернати все още се радва на интереса на Борисов, който продължава да се грижи за тях. Като осиновител той дава всеки месец определена такса за тяхната издръжка.

Реклама


Въпреки грижите около падането на кабинета Борисов не забравя своя пернат фаворит. Последното му посещение при Калин е било преди около месец и половина. Той на няколко пъти е показвал недвусмислено, че ще се грижи за орела с цената на всичко. Още през 2006 г., когато го осиновява, Бойко дава 10 бона, за да се направи цялостен ремонт на клетката на птицата.

След това пък се бръква с още 40 хиляди лева за построяването на изцяло нов дом на Калин. В момента именно в него орелът е свил гнездо със своята половинка. Как ще се казват новите орлета още не се знае.
Нови 40 животни очакват в столичния зоопарк в средата на май, съобщи още д-р Иванов. Те ще са от 16 различни животински вида. Директорът на зоопарка обаче поясни, че преговорите относно трансфера на животните текат и още не е сигурно дали и кога ще дойдат.


В края на месеца предстоят и ремонти на клетките. В събота пък ще се водят и преговори с нов голям осиновител, който иска да поеме разходите по някои от животните. От зоопарка пазят в тайна новия им благодетел.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама