Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1857264 www.bgdnes.bg

Наркобанда спипана с 2 кг хероин за Западна Европа

Организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хероин от Турция към Западна Европа, е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщи МВР. Операцията е проведена съвместно с колегите им в Пловдив и Кърджали, със съдействието на служители на ГД „Гранична полиция"


Към реализацията се пристъпило на 16 март т.г., когато била предприета проверка на лек автомобил, влизащ в България. В специално пригоден тайник в акумулатора на колата били открити 4 пакета с около 2 килограма хероин. Антимафиотите задържали шофьора - Х.Д. /42г./ от Кричим.

Реклама

Оперативните действия продължили и на 19 март спецслужителите задържали Ш.А./30г./ от Кричим и С.Х./42г./ от Кърджали. В двамата участници от групата били открити около 550 гр хероин - по първоначални данни внесен от Турция.

Малко по-късно последвало залавянето и на организатора - Б.В. /51 г./ от Варна, криминално проявен за престъпления, свързани с хазарт и акцизни стоки.

При обиски и претърсвания на различни адреси, собственост и ползвани от задържаните, са иззети множество мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ-карти, както и различни суми пари в български левове, турски лири и евро.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура - Хасково. На четиримата са повдигнати обвинения, мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Работата по разследването продължава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама