Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18579386 www.bgdnes.bg

Рядка болест руши дебелото черво на Гого

  • 5-годишното дете в битката на живота 
  • Яде само ориз, картофи и кисело мляко 

Изключително рядко заболяване на дебелото черво поразява 5-годишния Гого, който има нужда от средства, за да продължи лечението си в чужбина. Коварната болест на Хищпрунг е в много тежка форма и изисква постоянни прегледи в Турция, за които са нужни много пари.

Реклама

"Заболяването остава за цял живот. Нещо подобно на рака е. Има два вида: единият е с изпускане, а другият със задържане на изпражнения в тялото. Точно задържането е симптом на Гого и е по-тежко. Опитахме с медикаменти, но беше неуспешно. Последваха две операции, след което ремисия за 4 месеца, но после пак се появиха симптоми на подуване, задържане, болка и повръщане. След третата операция червото се отряза до такава степен, че вече е само 15 см. Помощ от здравната каса няма", сподели пред "България Днес" борбената майка Силвия Емилова.

Георги Стоянов е едно прекрасно детенце, което живее заедно със своето семейство във Варна. Вместо безгрижно детство момченцето е принудено да се бори с коварното заболяване.

За жалост на родителите заболяването е генетично и голямото братче на Георги страда от същата болест, но в по-лека форма.

"След последния преглед се установи, че Гого има леки нарушения в дебелото черво. Той мина на много строга диета с ежедневно приемане само на ориз, картофи и кисело мляко. Има спад в килограмите и разстройство, а това не се допуска. Всички контроли, които трябва да са на два месеца, се налага да се правят в Турция, понеже тук никой детски хирург не поема ангажимент и отговорност за състоянието му, защото е много специфично. Във всеки миг може да настъпи влошаване", разказа още Силвия.

Семейството иска да продължи лечението на малкия герой, при което всеки преглед е от значение за живота му.

Помогнете и вие:

Дарителска сметка в банка ДСК

IBAN: BG03STSA93000029009050

BIC:STSABGSF

С титуляр Георги Стоянов Стоянов

PayPall:[email protected]

REVOLUT @silviq8rkm

Реклама
Реклама
Реклама