Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1858709 www.bgdnes.bg

Ветеринар цери старци с крем за крави

Крем за кравешки вимета е тотален хит сред пенсионерите в Плевенска област за лечение на хемороиди.
Оказва се, че новата терапия давала много добър резултат и възрастните се редели на опашка за "оная пастичка, дето мори хемороиди с малко пари". За интересното лечение се светнал ветеринар от областта, съобщиха плевенчани.
Той решил да лекува не само кравите и конете, но и пенсионерите от околността с животинските си билета. Местните хора полудели по евтините заместители на скъпите лекарства. Те установили, че вместо да дават двойно и тройно за скъпарски препарати, могат да си спестят доста средства и да заложат на конското мазило.


Често местният ветеринар облекчавал мъката на своите съселяни и като им предписва камфорно-салицилова мас. Тя пък потушавала симптомите при ставни болки и дископатия. Ветеринарят твърдял, че мазилото е двойно по-ефективно и тройно по-евтино от медикаментите, продавани в аптеките. Той дори си признал, че честичко и сам ползвал крема, за да облекчи болните си кокали.
 Така местният спасител с инициали В. Х. облекчавал мъките не само на чифтокопитните си пациенти, но и на страдащите хора. Възрастните му познати дори сами си поставяли диагнози, за да не дават потребителска такса при личния си лекар. Те направо идвали при доктора и си искали цяр по тяхна преценка.
Лечителят често напомнял, че трябва да се внимава с препаратите за животни. Нестандартният му метод определено не се харесвал на колегите на ветеринаря. Според тях имало достатъчно разпространени медикаменти в аптечната мрежа, за да се рискува с ненужна употреба на животинските препарати.

 Ася ТРОШЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама