Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1859626 www.bgdnes.bg

Сако - гpобаp №1 в София

Наркобосът Стефан Бонев - Сако е намерил успешен начин да узакони мафиотските си капитали. Ромският тамада е собственик в сянка на една от най-големите погребални агенции в София - "Мира".


Въпросната фирма е пряко свързана и е редовен участник във всички корупционни практики, които се извършват в столицата от общинското дружество "Гробищни паркове", твърдят запознати.

Реклама


От години "Мира" се ползва с имиджа на "циганската погребална агенция", което обаче не й пречи да бъде най-оборотната траурна агенция в столицата и да контролира почти 60% от погребенията.


За последните 2 години Стефан Бонев - Сако е спечелил колосалната сума от близо 1 милион лева само от парцели в Централни гробища. Казват, че имало устна заповед агенция „Мира" да получава приоритетно всички свободни парцели в квартал „Орландовци". Погребалната агенция купувала парцелите срещу 1000 лева, а ги продавала за по 5-6 бона.

Единствено циганите от „Мира" имали ексклузивни права да предлагат парцели в Централните софийски гробища!

У Сако влизат банкноти и от редица странични дейности около погребенията като цветя, паметници и др. Да работят за циганите са вербувани и служители от всички болници и морги на територията на София. За уреден пресен труп за погребение Сако плащал по 200 лева.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама