Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18596790 www.bgdnes.bg

5 операции спасяват обгорения герой доброволец

  • Нека не го забравяме, след като скочи в огъня, за да помогне 
  • Светослав е в съзнание, но състояние му още е критично 

"Все още е в много лошо състояние. Много сме далеч от възстановяване. Едната операция вече мина, но му предстоят още четири, в най-добрия случай три. Изгарянията са прекалено много - над 70%. Лекарите не се наемат да кажат кога ще се възстанови, защото се изисква още време."

Реклама

Това заяви пред "България Днес" Емил Овчаров, любимият треньор по футбол на Светослав от Свиленград, който пострада тежко при големите пожари миналия месец. 19-годишно момче герой скочи без страх, за да помага в пламналите огньове в Сакар планина. Младежът получи множество изгаряния и бе приет в болница в изключително тежко състояние. Малко след това близки на пострадалия започнаха и благотворителна акция по кръводаряване.

"На този етап не се нуждаем от помощ. Всичко сме събрали, държавата също покрива някои разходи. Просто чакаме щастливия край. След като се изправи на крака, вече ще ни трябват средства за лечение", разказа Овчаров.

Треньорът е като втори баща на Светослав, цял живот е до него и му помага. Съвсем наскоро Овчаров поверява на обгорелия Светослав тренировките на една от формациите на по-малки деца. Самият пострадал доброволец мечтае да се развива като треньор. Точно преди инцидента Светослав и треньорът му отиват да запишат момчето в Националната спортна академия, за да се захване сериозно с професията.

"Светослав сам реши да помогне в пожарите. Карахме му се да не ходи и ето - стана белята. На 19 години това момче е пример за всички", каза също Емил.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама