Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1860073 www.bgdnes.bg

Министърът на културата: По улиците продължават да си ме наричат комисар Попов

Има възможност да се увеличат заплатите на 6000 души в сферата на театъра. Това каза министърът на културата Владимир Пенев. Това може да се случи, ако се въведат промени в т. нар. театрални стандарти, свързани с парите, които държавата дава за продаден билет.


Министърът открои сред приоритетите си усвояването на средствата по Оперативна програма "Развитие", с които вече се работи върху няколко археологически обекта, както и ремонт на няколко училища. Владимир Пенев се надява, че вписването в регистъра на ЮНЕСКО на чипровките килими, Сурва в Перник, както и Двуглас от Неделино и Сватовча, ще се случи до края на месеца. Пенев смята съчетаването на министерския пост с театралната сцена за лично предизвикателство.

Реклама

"Аз не вярвам, че бих могъл да навредя ужасно много, защото нямам такава възможност, но имам шанс да помогна нещо хубаво да се случи и ако това хубаво нещо се случи, аз ще бъда безкрайно щастлив. Колегите в театъра се шегуват с това, че съм министър, надявам се, че се радват. Хората по улиците продължават да си ме наричат комисар Попов. Даже днес сутринта, идвайки насам, един човек ми каза:

 "А, инспектор Попов", аз му казах: "Ами, може и министър Пенев - също е вярно", разказа той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама