Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18606540 www.bgdnes.bg

Не давам крокодила! На майка ми е!

Чиновници спасяват Кроко от Ботунец

Влечугото отива в зоопарка, няма да глобяват собственика 

"Няма да дам крокодила! Той е на майка ми и тя много го обича!"

Така се опита да осуети опитите да му бъде взето животното соченият за негов собственик в Ботунец. В крайна сметка крокодилът бе взет и благополучно акостира в столичния зоопарк, където ще му направят всякакви прегледи и ще се грижат за него.

"Наша отговорност е да спасим намерения крокодил. Ние се грижим за животните. За нас е важно те да са добре. Към момента проверката продължава."

Реклама

Това заявиха пред "България Днес" от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в София по повод съдбата на намерения в дупка крокодил, който втрещи страната. След подаден сигнал става ясно, че мургав мъж най-спокойно си отглежда крокодил в столичния квартал Ботунец. Нилското влечуго Кроко живее там от един месец, а собственикът му твърди, че животното е цирков артист и има всички документи. Общински и държавни власти всячески опитват да спасят 15-годишния екзотичен гостенин.

"Когато става дума за застрашени животни, първото място, на което трябва да се транспортират, е зоологическата градина, тъй като тя е центърът за спасяване. Оттам трябва да преценят имат ли капацитет и как ще процедират по-нататък с крокодила и дали ще го прехвърлят на някое друго място. Ние ще отидем на място и ще окажем съдействие. Искали сме помощ и от полицията", казаха още от РИОСВ.

От институцията споделиха, че към момента няма данни влечугото да е застрашило нечий живот, а здравословното му състояние ще се определи от медиците, които ще се отзоват на мястото.

"Ние не сме ветеринари, нямаме доктори в състава ни. Лекарите определят какво е състоянието на влечугото", допълниха от инспекцията.

Съдбата на екзотичното животно остава в ръцете на зоологическата градина София, а собственикът му най-вероятно няма да бъде санкциониран.

"Няма основание да му бъдат повдигани обвинения на този етап, тъй като към момента няма такова нарушение, което да ги налага", завършиха от РИОСВ.

От своя страна от столичната зоологическа градина отказаха коментар пред "България Днес", докато случаят не бъде разрешен.

Четете още

Край на сагата: Крокодилът от "Ботунец" прибран в Зоопарка

Край на сагата: Крокодилът от "Ботунец" прибран в Зоопарка

Крокодил живее в дупка в столичния квартал "Ботунец"

Крокодил живее в дупка в столичния квартал "Ботунец"

Откриха древен крокодил, живял преди динозаврите (ВИДЕО)

Откриха древен крокодил, живял преди динозаврите (ВИДЕО)

Геро си пробива път с лаф на Тодор Колев

Геро си пробива път с лаф на Тодор Колев

Реклама
Реклама
Реклама