Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1860765 www.bgdnes.bg

Премиерът Райков влюбен само в жена си

Бисерка БОРИСОВА
Макар и да се опитват да стоят далеч от светлините на прожекторите, съпрузите и съпругите на новите министри са вече обект на любопитство.
Най-голяма популярност придоби съпругът на вицепремиера Екатерина Захариева. Ангел Захариев е високо ценен архитект. През 2005 г. той създава свое студио, работещо до ден днешен по важни проекти у нас и в чужбина. Захариев е автор и на проектите "Бизнес парк София" и на "Резиденшъл парк София", свързани с президента Росен Плевнелиев.
Съпругата на служебния премиер Марин Райков - Марияна, пък е сред най-щастливите жени на земята. Причината - мъжът й признава, че през целия си живот е бил влюбен само и единствено в нея!
Марин и Марияна Райкови са заедно от 1984 г. Запознават се на международна конференция, на която и двамата са преводачи. Оттогава са неразделни. Допреди месец Марин Райков бе посланик на България във Франция, а заради съкращенията в посолството съпругата му бе принудена да отговаря за пресслужбата там. За Марияна Франция е почти като родина. Голяма част от детството й минава там, тъй като баща й е служител на "Балканкар". Децата на премиерското семейство - синът Райко и дъщерята Лора, също са френски възпитаници. Райко вече е дипломиран юрист в Сорбоната, а Лора следва изкуствознание в същия елитен университет. Преди това дъщерята учи в Националното хореографско училище в София, тъй като майка й Марияна Райкова обожава балета. Когато е в София, настоящата премиерша не пропускала възможност да посети някоя постановка, споделят нейни близки. Откакто Райков пое премиерския пост, съпругата му се върна на работа в правосъдното министерство, където е заемала щат преди това.
Пълна свобода на мечтите на почитателките си дава служебният министър на културата Владо Пенев. Причината - той отдавна е разведен, а в момента няма сериозна връзка. "Бившата ми съпруга е много толерантен човек, с нея все още сме добри приятели", споделя Пенев. Още от студентските години той имаше сериозна връзка с актрисата Марта Вачкова. Въпреки че вече не са двойка, те си остават "вечни приятели". Владо Пенев е категоричен, че се смее на писанията, че е плейбой. "На моите години вече чакам внуци. Но все пак е приятно, че жените ме харесват! Нека все по-често да идват в театъра и да ме гледат!", смее се доброто ченге от сериала "Под прикритие".
На втори брак се радва министърът на образованието Николай Милошев. Придобил популярност най-вече около силното земетресение в Перник от пролетта на миналата година, Милошев признава, че "рецепта за преодоляване на трусовете в живота" няма. "Понякога се учим от грешките си. Понякога действаме на принципа пробаЦгрешка", обяснява просветният министър. Голямата радост в живота му е 25-годишната му дъщеря Невена от първия му брак, която завършва магистратура по маркетинг и мениджмънт в Холандия. За бившата си съпруга Николай Милошев говори само с добри чувства и твърди, че до днешен са в чудесни отношения. С настоящата си жена Нети пък министърът прекарва свободното си време във вила до Самоков, където релаксират с музиката от 90-те.
Паметни моменти от сватбата си пази министърът на електронното правителство Роман Василев. Той и американската му съпруга Мишел се взели на... гарата в Лос Анджелис! Смеят се, че на снимките им от паметното събитие се виждат старите гишета за продажба на билети. Изборът обаче не е случаен, тъй като гарата в Града на ангелите е пословично място за всякакъв род паметни мероприятия. А иначе Мишел и Роман били колеги в бизнес училището "Тандърбър" в щата Аризона. Там той става магистър по бизнес администрация. Преди това работел в Япония, завършил и университета "Чинхуа" в Пекин. Василев дотолкова омаял американската си приятелка, че тя вече го следва навсякъде. От 8 години Роман и Мишел живеят в България. В момента гледат бебе, на което американката се опитва да говори на български.
С професорка споделя живота си министърът на земеделието проф. Иван Станков. Румяна е студентската любов на министъра. През 1971 г. двамата обявили годежа си навръх студентския празник 8 декември. Оттогава са неразделни, имат две деца. Въпреки че повечето жени мразят да слушат историите на мъжете си за казармата, Румяна Станкова с удоволствие сама разказва какво е преживял мъжът й. През 1968 г. 20-годишният Иван бил изпратен с танкова бригада в Чехословакия, където полкът му имал задачата да потуши Пражката пролет. "Никой от обикновените войници нямал и най-малката представа каква мисия им е отредена", припомня си днес съпругата. Допълва, че оттогава Иван Станков получил на шега прякора "агресора".
Благодарение на благословия от съпруга служебният кабинет успя да привлече и Юлиан Попов като министър на екологията. "Първо се обадих на нея да я попитам да приема ли предложението", признава Попов. До момента той, жена му и двете им деца живеели в Лондон.
Министърът на здравеопазването Николай Петров пък има два брака, като втората му съпруга е истинска красавица. Шефът на Военномедицинска академия има три деца - дъщерята Руслана е на 22 г, синът Стефан е на 18 и 5-годишната Никол. Петров признава, че заради професията постоянно "краде" от времето за любимите си хора. "Жена ми много мрази телефона, защото не може да си кажем две думи", споделя той. По време на атентата на летище Сарафово Николай Петров и семейството му тъкмо влизали в Бургас с намерението да карат ваканция. Тогава звъннал телефонът и Петров, както си бил по къси гащи, влетял в болницата да помага на ранените израелски туристи.


Петър Стойчев избра плувкиня пред плеймейтка

Министърът на спорта Петър Стойчев е заедно със съпругата си Ася повече от 10 години. Логично свалката става на басейна, тъй като Ася е бивша състезателка по синхронно плуване. На олимпийските игри в Атина през 2004 г. тя и партньорката й Богдана Зарева са първите участници на  България в синхронното плуване. "Имах възможност да имам приятелка от средите шоубизнеса, музиката, но популярните плеймейтки никога не са били моята цел в живота. Аз имам прекрасна, перфектна жена, от която винаги получавам подкрепа!", отсича Петър Стойчев. Той и Ася имат  дъщеричка.


Кръстев и Василев са ергени

Министърът на транспорта Кристиан Кръстев и на икономиката Асен Василев са двамата ергени в кабинета. Василев е възпитаник на Харвард. Досега бил абсолютно отдаден на ученето и на работата си. Кръстев също е от младите и амбициозни политици. Само за седмица откакто стана министър, около него се родиха противоречиви "легенди" - от типичен плейбой до домошар. Единственото сигурно е това, което сподели самият шеф на транспорта - че иска да има жена и деца, за да се чувства напълно реализиран в живота.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама