Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1860821 www.bgdnes.bg

Путин и Борисов стават дядовци

Бисерка БОРИСОВА
Владимир Путин и Бойко Борисов вече чакат общи наследници!
Кучето Бъфи, което Путин получи като подарък от бившия български премиер, се очаква да стане татко във всеки момент, съобщи председателят на Българския републикански киноложки съюз (БРКС) и съпрезидент на Световния киноложки алианс Аврам Петков. Майката Янтра също е българка и тя е от породата българско овчарско куче, допълни Петков
През 2010 г. Бойко Борисов изненада Путин с нестандартния подарък - българско овчарско куче, получило по-късно името Бъфи. Кутрето веднага стана любимец на новия си стопанин. "После изпратихме в Москва и кучето Янтра, за да се оформи разплодна двойка. Нормално е вече да се появи потомство, каза шефът на БРКС. Според него това ще допринесе за още по-голямата популярност на нашето куче в Русия, където то вече имало фен клуб.
Лично бившият премиер Борисов се зае навремето с доказването и лицензирането на породата българско овчарско куче. В качествата й днес ще могат да се убедят съдиите и публиката на Международната киноложка изложба, която ще се проведе в Международен панаир - Пловдив. В нея ще участват около 200 кучета от 30 породи. Сред претендентите за титлите са над 80 български овчарски кучета. Конкуренцията е наистина впечатляваща. Сред участниците ще бъде световният шампиони Лазар, който е собственост на Бойко Борисов и вече е печелил всички титли. Фаворитка в дамската категория пък е Цара. Ще има и борба за шампион при най-младите кучета от породата. Участниците ще се състезават за Купата на кмета на град Пловдив.
Според медии в САЩ и Русия пък руският президент Владимир Путин наскоро е станал баща, и то съвсем реално. Преди месец и половина "Ню Йорк пост", цитиран впоследствие от редица руски медии, написа, че още през ноември 2012 г. Путин се е сдобил с дъщеря от 29-годишната гимнастичка Алина Кабаева. За връзката на руския президент и Кабаева се говори от години, като според клюката Путин е баща и на сина на гимнастичката. През 2008 г. в. "Московский кореспондент" съобщи пръв за тайната връзка между Путин и Кабаева, но след разразилия се скандал собственикът на вестника - руският милиардер Александър Лебедев, опроверга публикацията, а впоследствие затвори изданието. Други руските медии обаче съобщиха, че имената на Путин и Кабаева са били вписани и в документи, обнародвани от сайта за разкрития Wikileaks. Въпреки това на преброяването на населението в Русия през 2010 г. президентът и все още законната му съпруга Людмила заявиха, че са неразделни и отбелязват всички празници. Медиите обаче веднага контрираха, че на празничните богослужения за Великден и за Рождество през последните години Путин се явява сам - за разлика от Дмитрий Медведев например, който винаги влиза в храма със съпругата си. В края на януари т.г. журналистите наблегнаха и на друг факт - че Людмила не е била забелязвана на обществени места от последната инаугурация на мъжа й, като няма и никакви официални данни за това как е отпразнувала 55-ата си годишнина в началото на месеца. Случайно или не, но когато я поздрави в Туитър, президентът на Чечения Рамзан Кадиров я  нарече "първата жена на президента".


Палето кръстено с конкурс

Кучето Бъфи е истинска звезда в Русия. То е родено през август 2010 г. в личния развъдник на Бойко Борисов. При раждането си бе кръстено Йорго, но подарявайки го на руския президент, Борисов му каза, че той спокойно може да смени името. Кремъл обяви конкурс за име на малкото пале, а надпреварата спечели 5-годишният Дима Соколов. Бъфи стана герой и на песен. Популярни руски радиоводещи от групата "Мурзилки интернешънъл" изпяха пародия на песента на Филип Киркоров "Просто подари" под името "Просто подарите премьеру щенка" (в превод "Подарете на премиера кученце"). Понастоящем Бъфи живее в премиерската резиденция в Ново Огарьово.


И Първанов дари Буш

Екземпляри от българското овчарско куче вече са подарени от президента Георги Първанов на президента на САЩ Джордж Буш и от бившия премиер Симеон Сакскобургготски на испанския крал Хуан Карлос. През 2011 г. Бойко Борисов представи пред журналисти удостоверенията за признаването на породата българско овчарско куче от международната киноложка организация UCI. Усилията за това признание се правят от 15 години. Борисов съобщи, че от 1932 година до 40-те години германските разузнавачи, които са действали на южната граница на България, са купили и изнесли от страната над 2000 екземпляра от породата, за да подобрят с нея швейцарските породи кучета.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама