Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1860986 www.bgdnes.bg

Майката на разчленения Николай Йорданов: Ако убиецът излезе от затвора, ще умре

"Не ми се мисли какво ще стане, ако убиецът на сина ми излезе някога от затвора. Адриан трябва да остане там доживот! Ако ли не, последствията ще са фатални. Нито приятелите, познатите или роднините на Николай ще пощадят убиеца му." Това се закани пред "България Днес" Марияна Йорданова, майка на разфасования Николай.
Части от трупа на 22-годишния младеж бяха открити на 1 юли миналата година в река Огоста край Враца след двуседмично издирване. За жестокото престъпление бе арестуван 31-годишният Адриан Ангелов.


"На мястото, където бяха открити части от сина ми, бе намерен и чужд череп. Убийството станало преди 4 години, но и по тези кости имало следи от огън, както при Николай. Според мен двете престъпления са свързани и двете са извършени от Адриан Ангелов. Дано и следователите са намерили достатъчно доказателства, за да свържат случаите. Така убиецът ще си изгние в затвора", надява се почернената майка.
Очаква се разследването за жестокото убийство на Николай да приключи до края на март. За последно финалът бе отложен през ноември миналата година, когато ченгетата си дадоха още 4 месеца да подредят зловещия пъзел.
"Сигурна съм, че разследващите знаят какво правят. Въпреки че Адриан е признал за стореното, може да реши в съда да се отметне от казаното. Затова трябва да бъдат събрани абсолютно всички улики срещу него, за да няма връщане на делото отново и отново", подчерта още Марияна Йорданова. Тя със свито сърце очаква позвъняването от страна на разследващите, че са приключили своята работа.
"Знам, че когато стартира делото, ще започне всичко отначало, ще преживея този ужас отново. От тази гледна точка ми се иска разследването да не свършва", раздвоена е почернената майка.
"Нервната ми система рухна, здравето също. Организмът ми е съсипан. Само един човек, който е преживял трагедия като моята, може да ме разбере. Аз го преживявам всеки ден. Няма покой, каквото и да върша, Николай все едно седи пред мен", обяснява със сълзи на очи и сподавен глас Марияна Йорданова.
31-годишният Адриан Ангелов все още мълчи къде е укрил останалите части от тялото на Николай. От 22-годишното момче бяха намерени едва ръцете, главата и една бедрена кост.
"Адриан Ангелов не говори с никого. Досега не е подал нито една жалба или молба от ареста. Няма никакви оплаквания. Всички са вдигнали ръце от него. Доколкото знам от следователката, той дори адвокат няма. Ще му бъде назначен служебен защитник, когато стартира процесът", обясни още Марияна Йорданова.
Почернената майка разказва, че и семейството на Адриан не иска да има нищо общо с него.
"Доколкото знам, дори баща му се е отрекъл от него. Той разказа, че от малък синът му създавал проблеми, бил хулиган и непослушен. Но след стореното са се дистанцирали окончателно от него. Жена му и детето на Адриан пък живеят в Мизия. Следователите ми разказаха, че месец преди убийството на сина ми съпругата му Бойка го изоставила и заминала за Мизия заедно с 8-годишната им дъщеря. Имали много сериозни финансови проблеми", категорична е Йорданова.
"И нашето семейство е имало проблеми. Имаше период, в който никой вкъщи не работеше. Но това не е оправдание да ходим и да убиваме някого", ридае почернената майка. Тя е сигурна, че случилото се със сина й не е просто инцидент при опит за обир, а предварително и добре обмислено убийство.
"Не е било нещастен случай, както се е оправдал Ангелов пред следователите. Просто е мислел, че ще има повече пари у сина ми и с тях ще може да избяга надалеч. Когато се оказало, че са едва 1500 лева, той направил всичко възможно да се отърве от трупа. Надявал се просто да не го хванат", ридае почернената майка.

Реклама

Разфасовал и запалил трупа

Николай Йорданов изчезна на 14 юни миналата година от столичния кв. "Овча купел". Следите му се изгубиха, докато карал служебния си бус и зареждал обекти с хранителни продукти. Новината за смъртта му бе разпространена две седмици по-късно, след като части от разчлененото му тяло изплуваха от река Огоста. За жестокото престъпление бе арестуван 31-годишният Адриан Ангелов.
Според разследващите килърът подмамил младежа в апартамента си в столичния квартал "Овча купел", където живеел под наем. Там изненадал в гръб Николай. Ударил го и го убил на място, нарязал го на парчета и го сложил в чували за смет, които купил от близкия магазин. Намерените у Николай 1500 лева оборотни пари Адриан използвал, за да откупи колата си, заложена в автокъща. С нея той откарал разфасования труп към родното си село Гложене. Тъй като части от трупа на 22-годишния младеж били на едри парчета, Адриан решил да ги донакълца по пътя, в хартиения завод в Мизия. След като свършил мръсната работа, отмъкнал два контейнера за смет, сложил парчетата вътре и ги запалил. Накрая откарал кофите за боклук до река Огоста край родното му село Гложене и там ги изхвърлил. По-късно дори опитал да пласира две пити с кашкавал, които открил в хладилния бус на Николай.

 

Това не е човек, това е изрод!

Софийският апелативен съд реши Адриан Ангелов да чака началото на процеса срещу него в ареста. Според съда убийството на 22-годишния младеж е извършено с особена жестокост и има опасност Ангелов да извърши друго престъпление, ако излезе на свобода.
"Това не е човек, това е изрод! При мен дойдоха психолози и ми разказаха, че при разпитите Адриан се държал страшно нагло. Той за нищо не е съжалявал, държал се все едно не е задържан, а е отишъл в кафенето. Дано в затвора умът му дойде в главата. Лошото вече е сторено, дано поне осъзнае какво е направил. Сега той не съжалява за направено, а за това, че му се променя животът. Ако няма справедливост, всеки безработен и с по-малко мозък в главата може да повтори. Страх ме е да не се превърне държавата ни в анархия и всеки да прави каквото си иска", надява се почернената майка Марияна Йорданова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама