Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1861008 www.bgdnes.bg

Хора на Баретата атакуват Слънчев бряг

Макар и все още невъзстановен от атентата срещу него, Златко Баретата подготвя свой отряд за работа по Черноморието през лятото. Той твърдо е решил да овладее наркопазара в региона, който в последно време страда от липса на твърда ръка и здрав лидер, коментираха от ъндърграунд средите. След като Митьо Очите се оттегли, по Южното Черноморие се оформиха десетки малки групи и стотици шанаджии, които въртят наркотърговията. Те се снабдяват чрез софийските кланове или директно от Турция. Сега Баретата е решил да сложи край на тази свободия и да вземе нещата в свои ръце. Освен наркопазара той иска да контролира и проституцията в курортите и в Бургас през лятото. По негови изчисления от двете дейности могат да се изкарат 70-80 милиона лева чиста пара на сезон.

Златомир Иванов ще дирижира събитията от дистанция. Той ще контролира бизнеса от София, а по Черноморието ще се вихри негов приближен човек. Баретата е сложил начело на отряда си 57-годишен руснак, бивш ветеран от войната в Афганистан. Прякорът му бил Нокътя. Приятелите и враговете го наричали така, защото още от войната в Афганистан имал едно любимо садистично наказание. Той обичал да забива малки пирони под ноктите на местните жители в Афганистан, а след това ги държал така в продължение на дни. Жертвите буквално полудявали от болка, но това носело садистично удоволствие на руснака. След войната Нокътя се е занимавал с контрабанда на оръжие и бил част от голяма мафиотска групировка в Санкт Петербург. С Баретата се познавал още от 90-те години, като двамата са имали в продължение на пет-шест години и съвместни бизнеси. В последните години руснакът се е оттеглил от активна дейност, но преди месец е бил помолен от Баретата да поеме оперативния му бизнес.

 

1 милион заплата за главореза

Нокътя се е съгласил да поеме отговорност, но поискал месечна заплата от 1 милион евро. Условие, което Златомир Иванов веднага приел. След сключването на сделката руснакът си довел и помощници. Ударен отряд от 40 подбрани бойци, които са се цанили да работят за по 5 бона на месец плюс общо 2 процента от всички печалби в края на сезона. Очаква се още в следващите две-три седмици момчетата да се появят в Слънчев бряг, където са им запазени квартири. По план курортът трябва да бъде разчистен от конкуренти до края на юни, като хората на Баретата овладеят наркопазара. Впоследствие част от мутрите ще се насочат и към останалите курорти и градчета по Южното Черноморие. За да мине всичко без проблеми, отрядът ще бъде и много добре въоръжен. Всеки един боец ще има на разположение боен автоматичен пистолет, електрошокова палка, боен нож, пет гранати и 200 патрона в резерв. Групата ще разполага и със снайперист, както и с десет автомата и две леки картечници. Осигурен е и РПГ с 20 заряда. Баретата е закупил и осем джипа, с които отрядът трябва да спечели войната за Черноморието. Целта е пълен монопол върху продажбата на дрога. По този начин отрядът явно се подготвя за война по Черноморието. Целта е да се наложи монопол на пазара, което ще доведе до солидни печалби в джоба на Златко Баретата, убедени са хора от подземния свят. По думите им овладяването на Черноморието е първи етап от възкръсването на митичният наркокартел "Фирмата", създаден преди години от Златомир Иванов. Групировката за отрицателно време успя да завладее пазара в няколко от най-големите градове на България. Според криминалисти е реализирал в периода 2003-2009 година над 500 милиона лева печалби.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама